Lill Tone 
 Grahl-Jacobsen

1

En hilsen fra Åpen ­folkekirke til Jo ­Hedberg

Kjære Jo Hedberg. Jeg representerer en kirke med plass til både deg og meg

Publisert: 26. sep 2019

Kjære Jo Hedberg. Først av alt­­ gratulerer med Kirke­valget og plass i Tunsberg bispedømmeråd. Vi skal de kommende fire årene sitte sammen i bispedømmerådet og fylle plassene på Tunsbergbenken på Kirkemøtet.

Jeg har allerede gratulert deg med plass og ønsker deg igjen hjertelig velkommen i fellesskapet. Jeg ­representerer Åpen folkekirke og ønsker 
en kirke med mangfold og 
ulike meninger, en kirke hvor det er plass til både deg og meg!

Beskyldninger 

Vi ­møttes til debatt i NRK Buskerud og Vestfold for noen uker ­siden, og da gjentok jeg dette budskapet, mens du beskrev meg og andre i Åpne folkekirke som «ikke skikkelig kristne».

I Vårt Land lørdag 21.9 ­beskriver du ledelsen i Den norske kirke, noe jeg selv er en del av som leder i bispe­dømmerådet, som personer som «tar helt feil og fører folk vill». I Min tro-intervjuet antyder du også at vi i Åpen folkekirke ikke bruker kirka jevnlig og ikke har engasjementer.

Jesus lyttet

Jeg har snart fire år bak meg i bispe­dømmerådet og før det ti år i menighetsråd. Helt fra ungdomstiden og fram til i dag har jeg kontinuerlig hatt et ­frivillige kirkelig engasjement og deltatt i gudstjenestefeiringen og fellesskapet.

I fellesskapet og gjennom forkynnelsen og bønnen har min tro utviklet seg, og ­gjennom troen får jeg inspirasjon til videre engasjement for en åpen folkekirke som møter mennesker slik Jesus gjorde. Jesus lyttet og lot seg prege i møte med andre. Han løftet frem undertrykte og utstøtte og brukte strenge ord til de som stengte noen ute.

Kirke for alle

Dette er ­kjernen i min Gudstro, og sammen med de andre i Åpen folkekirke vil jeg arbeide 
for en kirke som løfter ­mennesker opp, et sted hvor det både er plass til gleder, sorger, spørsmål og undring. En kirke som rommer oss 
alle.

2 liker  

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Berit Aalborg, politisk redaktør Vårt Land

Skriv innlegg

Mest leste siste måned

Ja vi elsker alle i dette landet
av
Jarle Mong
5 dager siden / 2736 visninger
Mel gir stabilitet
av
Ingrid Vik
27 dager siden / 1884 visninger
Hvem skal bli født?
av
Paul Leer-Salvesen
8 dager siden / 996 visninger
Mor eller menneske?
av
Liv Osnes Dalbakken
29 dager siden / 686 visninger
Visjon Norge og kritikk
av
Pål Georg Nyhagen
13 dager siden / 617 visninger

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere