Erhard Hermansen

Generalsekretær, Norges Kristne Råd
12

Flaut å være norsk kirkeleder

Mens kampen mellom liv og død utspiller seg, er norske politikere mer opptatt av bompenger

Publisert: 17. sep 2019

Tirsdag 10. september skriver Pål Nesse i Vårt Land om Norges mangel på forpliktelse til europeisk samarbeid i flyktning- og migrasjonsfeltet. Flere europeiske initiativ har falt i grus, og vi fortsetter å høre historiene om båter som forliser, mennesker som drukner og redningsbåter som ikke får komme til land.

Mens denne kampen mellom liv og død utspiller seg, er norske politikere travelt opptatte med å diskutere bompenger. Nå som valgkampen er over håper vi regjeringspartiene kan gjenoppta sitt arbeid, og bidra til at det skapes gode og langsiktige felleseuropeiske løsninger på flyktningsituasjonen.

I mai mottok Norges Kristne Råd en bekymring fra Føderasjonen av protestantiske kirker i Italia (FCEI), og på bakgrunn av dette ba vi norske myndigheter om handling.

For å unngå at flyktninger ble drivende i Middelhavet hadde FCEI lovt å ta hånd om et visst antall flyktninger dersom de bare fikk komme i land. De ville sammen med andre europeiske kirker finne måter å ta imot flyktningene på – og samtidig legge press på andre europeiske land til å finne løsninger for å hjelpe Italia med den voldsomme mengden flyktninger som ankom.

Svaret fra Statsministerens kontor og Utenriksdepartementet var å sende henvendelsen vår videre til Justisdepartementet. Justisdepartementet har vært helt tause i saken. Og mens departementene sender papirer seg imellom øker omfanget av mennesker i nød.

Som kirkeleder er det flaut å møte våre europeiske kolleger og fortelle hva slags fravær av handling vi ser fra norske myndigheter.

Norges Kristne Råd oppfordrer norske myndigheter til å svare på henvendelsene fra kirkene i Norge og Europa. Europeiske land må i samarbeid finne gode politiske løsninger, og her må Norge ta del. Vi kan ikke la være å rekke ut en hånd når mennesker er i ferd med å drukne, eller la være å lete når vi vet at det finnes båter med fortvilte mennesker ute i bølgene.

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Berit Aalborg, politisk redaktør Vårt Land

Skriv innlegg

Mest leste siste måned

Glansbilder av Sjømannskirken?
av
Arnfinn Eng
29 dager siden / 1937 visninger
Idiotforklarer kristen høyreside
av
Espen Ottosen
27 dager siden / 1660 visninger
Servietter og skam
av
Merete Thomassen
20 dager siden / 1645 visninger
Tenåringstrass i regjeringen
av
Usman Rana
29 dager siden / 1601 visninger
Ord som truer vår religionsfrihet
av
Trond Bakkevig
20 dager siden / 1478 visninger
Hva skjer Hanvold?
av
Bendik Storøy Hermansen
18 dager siden / 1411 visninger
En samfunnsskapende kraft
av
Berit Hustad Nilsen
22 dager siden / 1376 visninger
170 år med misforståelser
av
Joanna Bjerga
8 dager siden / 961 visninger

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere