Steinar Hopland

1

Den avdabbende Bibel-entusiasme

Vi registrerer en smule motstand her og der, men gleder oss virkelig over alle de muligheter som fortsatt byr seg i vårt sekulariserte norske samfunn.

Publisert: 11. sep 2019

Overskriften er en formulering fra et intervju Vårt Land gjorde med meg for kort tid siden (Vårt Land 9. september). Temaet var at enkelte rektorer i ungdomsskolen takker nei til å få besøk fra Gideon med det formål å gi klassene et to-språklig ny-testament. Et arbeid som vi har holdt på med siden 30-tallet. Og et virke som er mer aktuelt enn tidligere fordi innføring i kristendommen oppleves mer tilfeldig og uklar nå enn det som var beskrevet i tidligere læreplaner.


Ikke hovedinntrykket

Denne uken sendte vi 1.200 slike bøker til Sarpsborg for utdeling, det går ut brev til rektorer i Førde og Florø nå fra vår avdeling der, og det har vært gjort en tilsvarende innsats i Molde.

Eller sagt litt populært: Vi er i støtet en rekke steder i landet, hvor vi i som regel slipper til. Likevel stopper vi opp litt når vi møter en stengt dør, noe jeg fortalte Vårt Land om ved samme anledning. Men dette er heldigvis ikke hovedinntrykket. Skulle vi uttrykke vår hoved-bekymring for vår skoleutdeling måtte det være at vi gjerne kunne ha sett at vi var enda flere yngre budbringere. Vi har forøvrig delt ut nær 70.000 ny-testamenter de to siste år.


I fengsler

Vi noterer oss med glede at vi slipper til i fengsler og at vi nå skal i møte med ledere for tros- og livssynsspørsmål i Forsvaret. Så er vi undrende til det som skjer enkelte steder i hotell og overnattings-næringen. Også der er vi ønsket velkommen mange steder og møter hotelleiere og drivere som synes det forsterker deres totale tilbud at en bibel eller et nytestament kan være tilgjengelig på rommet, slik det har vært i Norge fra 1930.

Nylig hadde vi en stor utdeling i slike bedrifter rundt de vestlandske fjorder. Men så finnes også de enkeltstående, kanskje mer trendy, storhoteller i byene hvor stylistene finner at boken ikke matcher interiøret og det de ønsker å uttrykke gjennom valg av stil (!), hotelldirektøren som mener Bibelen er «utdatert», og dem som foretrekker FNs Menneskerettigheter og plasserer Guds ord på lageret.


Støvet fra byen

Da husker Gideon på han som sa dette når han lærte opp folk til å møte avslag: «Tar de ikke imot dere i en by eller et hjem, gå bare derfra. Rist støvet fra byen fra føttene deres og vær ikke mer bekymret for disse menneskene …».

Vi vandrer videre, faktisk med freidig mot, registrerer en smule motstand her og der, men gleder oss virkelig over alle de muligheter som fortsatt byr seg i vårt sekulariserte norske samfunn. Hver eneste tilbakemelding vi mottar på telefon eller epost om at boken har skapt en livsforvandling takker vi høyt for!

2 liker  

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Berit Aalborg, politisk redaktør Vårt Land

Skriv innlegg

Mest leste siste måned

Sjelesørgeren Alf Gjøsund
av
Vebjørn Selbekk
21 dager siden / 5179 visninger
Religiøs fyllefest på Visjon Norge
av
Levi Fragell
29 dager siden / 3157 visninger
Hva KRIK er og skal være
av
Bjørnulf Tveit Benestad
22 dager siden / 2335 visninger
Snevert om synd
av
Torunn Båtvik
29 dager siden / 2206 visninger
Støre-saken: Blodtåke i NRK
av
Vårt Land
19 dager siden / 1779 visninger
KRIK ved et veiskille
av
Øivind Benestad
23 dager siden / 1755 visninger
KRIKs spagat
av
Vårt Land
21 dager siden / 1738 visninger
En løsning som inkluderer
av
Berit Hustad Nilsen
16 dager siden / 1672 visninger

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere