Jørn Maurstad

29

Englene kan ikke ta feil, men det kan Alv Magnus og Ungdom i Oppdrag.

En kort gjennomgang av noen sider ved Alv Magnus sin preken, i lys av det 8.bud.

Publisert: 10. sep 2019

Vårt Land trykket hele Alv Magnus sin preken fredag 23.august 2019. I denne prekenen står det angående ugresset: «(…) Som sier at du må selv definere hvilket kjønn du er, uavhengig av hva du er født som biologisk sett (…)». Mitt spørsmål blir da; hvem er det som sier det? Kan Ungdom i Oppdrag komme frem med eksempler fra de som jobber seriøst med disse problemene, som viser at de uttrykker seg på denne måten? Eller finnes det politiske partier som står for dette? Det ville det være av interesse å vite. Det 8. bud lyder som kjent: «Du skal ikke vitne falskt mot din neste» (2.Mos 20,16). En del av Luthers forklaring til dette budet handler om å ‘ta alt opp i beste mening’. Har Alv Magnus og Ungdom i Oppdrag gått motsatt vei?

Videre står det i prekenen: «Hva skal vi mene om dem som legger til rette for å bekrefte og velsigne en livsstil på tvers av Guds uttalte vilje? Er det noe mindre enn skandaløst at man fra kirkens ledelse er villige til å omdefinere ekteskapet? Løsrive det fra dets biologiske ramme?» Da må jeg spørre Alv Magnus og lederen for Ungdom i Oppdrag Andreas Nordli: Har dere satt dere inn i hvordan de som har kommet frem til et annet ståsted, tenker? Selv har jeg lest to begrunnelser for kirkelig aksept av homofilt samliv, og ingen av dem passer inn i den beskrivelsen som Alv Magnus gir i sin preken. Dette er en vanskelig sak å ta stilling til, men blir det bedre av å konsekvent la være å legge frem motpartens synspunkter på en redelig måte?

Så står det i prekenen: «Er ikke det en hån mot Gud?». For meg ser dette ut som om Alv Magnus er sint på Guds vegne. Det står i Bibelen om å være sint Gud. Men på Guds vegne? I Rom 12,19 står det: «Ta ikke hevn mine kjære, men overlat vreden til Gud (…)». I Jeremiah kapitel 50 vers 7, så står det en advarsel mot å gå for langt i forhold til mennesker som hadde syndet mot Gud: «Fienden sa, vi gjør ingen urett for de har syndet mot Herren, (…)».

Når det gjelder menigheten i Korint og hva 1.Kor 6,9-11 skal bety, så er det uenighet om dette. For eksempel, i boken Välkomna varandra har Niclas Öjebrandt et helt kapitel hvor han argumenter for at Bibelen kun henvender seg til utnyttende og egoistisk homoseksualitet og ikke trofaste, likeverdige og livslange homofile relasjoner. Denne uenigheten kommer ikke Alv Magnus inn på i sin preken.

Dermed blir det et spørsmål om Ungdom i Oppdrag, ved å støtte budskapet i denne prekenen (Vårt land onsdag 21 august i leserinnlegg av Andreas Nordli), er med på å føre folk vill. De kan forlede mennesker til å dømme andre på feil grunnlag.

1 liker  

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Berit Aalborg, politisk redaktør Vårt Land

Skriv innlegg

Mest leste siste måned

Sjelesørgeren Alf Gjøsund
av
Vebjørn Selbekk
21 dager siden / 5179 visninger
Religiøs fyllefest på Visjon Norge
av
Levi Fragell
29 dager siden / 3157 visninger
Hva KRIK er og skal være
av
Bjørnulf Tveit Benestad
22 dager siden / 2335 visninger
Snevert om synd
av
Torunn Båtvik
29 dager siden / 2206 visninger
Støre-saken: Blodtåke i NRK
av
Vårt Land
19 dager siden / 1779 visninger
KRIK ved et veiskille
av
Øivind Benestad
23 dager siden / 1755 visninger
KRIKs spagat
av
Vårt Land
21 dager siden / 1738 visninger
En løsning som inkluderer
av
Berit Hustad Nilsen
16 dager siden / 1672 visninger

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere