Jørn Maurstad

42

Englene kan ikke ta feil, men det kan Alv Magnus og Ungdom i Oppdrag.

En kort gjennomgang av noen sider ved Alv Magnus sin preken, i lys av det 8.bud.

Publisert: 10. sep 2019

Vårt Land trykket hele Alv Magnus sin preken fredag 23.august 2019. I denne prekenen står det angående ugresset: «(…) Som sier at du må selv definere hvilket kjønn du er, uavhengig av hva du er født som biologisk sett (…)». Mitt spørsmål blir da; hvem er det som sier det? Kan Ungdom i Oppdrag komme frem med eksempler fra de som jobber seriøst med disse problemene, som viser at de uttrykker seg på denne måten? Eller finnes det politiske partier som står for dette? Det ville det være av interesse å vite. Det 8. bud lyder som kjent: «Du skal ikke vitne falskt mot din neste» (2.Mos 20,16). En del av Luthers forklaring til dette budet handler om å ‘ta alt opp i beste mening’. Har Alv Magnus og Ungdom i Oppdrag gått motsatt vei?

Videre står det i prekenen: «Hva skal vi mene om dem som legger til rette for å bekrefte og velsigne en livsstil på tvers av Guds uttalte vilje? Er det noe mindre enn skandaløst at man fra kirkens ledelse er villige til å omdefinere ekteskapet? Løsrive det fra dets biologiske ramme?» Da må jeg spørre Alv Magnus og lederen for Ungdom i Oppdrag Andreas Nordli: Har dere satt dere inn i hvordan de som har kommet frem til et annet ståsted, tenker? Selv har jeg lest to begrunnelser for kirkelig aksept av homofilt samliv, og ingen av dem passer inn i den beskrivelsen som Alv Magnus gir i sin preken. Dette er en vanskelig sak å ta stilling til, men blir det bedre av å konsekvent la være å legge frem motpartens synspunkter på en redelig måte?

Så står det i prekenen: «Er ikke det en hån mot Gud?». For meg ser dette ut som om Alv Magnus er sint på Guds vegne. Det står i Bibelen om å være sint Gud. Men på Guds vegne? I Rom 12,19 står det: «Ta ikke hevn mine kjære, men overlat vreden til Gud (…)». I Jeremiah kapitel 50 vers 7, så står det en advarsel mot å gå for langt i forhold til mennesker som hadde syndet mot Gud: «Fienden sa, vi gjør ingen urett for de har syndet mot Herren, (…)».

Når det gjelder menigheten i Korint og hva 1.Kor 6,9-11 skal bety, så er det uenighet om dette. For eksempel, i boken Välkomna varandra har Niclas Öjebrandt et helt kapitel hvor han argumenter for at Bibelen kun henvender seg til utnyttende og egoistisk homoseksualitet og ikke trofaste, likeverdige og livslange homofile relasjoner. Denne uenigheten kommer ikke Alv Magnus inn på i sin preken.

Dermed blir det et spørsmål om Ungdom i Oppdrag, ved å støtte budskapet i denne prekenen (Vårt land onsdag 21 august i leserinnlegg av Andreas Nordli), er med på å føre folk vill. De kan forlede mennesker til å dømme andre på feil grunnlag.

1 liker  

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Berit Aalborg, politisk redaktør Vårt Land

Skriv innlegg

Mest leste siste måned

Visjon Norge som «Guds forrådshus»?
av
Cecilie Erland
13 dager siden / 1814 visninger
Tilbake til humanismen
av
Hans Anton Grønskag
6 måneder siden / 1719 visninger
Å bli forma til eit kristent liv
av
Hallvard Jørgensen
10 dager siden / 1689 visninger
Hvorfor jeg er kristen
av
Geir Tryggve Hellemo
rundt 1 måned siden / 1450 visninger
Rusreformen som gjør vondt verre
av
Constance Thuv
7 dager siden / 852 visninger
Prestekallet kommer innenfra
av
Maryam Trine Skogen
18 dager siden / 842 visninger
Lengselen etter det evige hjem
av
Heidi Terese Vangen
3 dager siden / 826 visninger

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere