Helge Simonnes

928

Beregnende Frp-retorikk

Nye ­varianter av gamle vinnersaker ble h­entet fram for å redde stumpene i et parti som preges av regjeringsslitasje.

Publisert: 6. sep 2019

Panisk Frp-retorikk ble noe av det som preget valgkampens siste uke. Nye ­varianter av gamle vinnersaker ble h­entet fram for å redde stumpene i et parti som preges av regjeringsslitasje.

Velgerne har fått nok en bekreftelse på hvor beregnende Frps språk og retorikk er. Årets Frp-valgkamp skiller seg likevel noe ut fra det som skjedde i 2017. Nest­leder Sylvi Listhaug har ikke gjort seg bruk av åndelig retorikk. Det er nok en bevisst strategi det også. I motsetning til 2017 er KrF nå regjeringspartner.

Sylvi Listhaug går også et skritt ­lenger. Tre uker etter at min bok Kampen om korset i politikken ble lansert under Arendalsuka, lar hun seg intervjue av Dagen og forteller avisens lesere at hun aldri har blandet religion og politikk. Det er neppe tilfeldig at intervjuet kom i valgkampinnspurten.

Listhaug har ikke lest min bok, men kaller den likevel som «et sammensurium av mye rart». Det er ganske avslørende for hvilke snarveier hun tar. Hun lar seg heller ikke avfeie av opplysningene til sin tidligere rådgiver Espen Teigen om at hun hadde en målbevisst strategi om nå inn til en del kristne velgergrupper.

Valgkampens siste uke har styrket meg i oppfatningen om at det er grunn til å følge Frps retorikk med et meget kritisk blikk. Det gjelder også de påstandene partiets nestleder kommer med når hun intervjues i en kristen avis. 
Helge Simonnes

2 liker  

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Berit Aalborg, politisk redaktør Vårt Land

Skriv innlegg

Mest leste siste måned

Sjelesørgeren Alf Gjøsund
av
Vebjørn Selbekk
21 dager siden / 5179 visninger
Religiøs fyllefest på Visjon Norge
av
Levi Fragell
29 dager siden / 3157 visninger
Hva KRIK er og skal være
av
Bjørnulf Tveit Benestad
22 dager siden / 2335 visninger
Snevert om synd
av
Torunn Båtvik
29 dager siden / 2206 visninger
Støre-saken: Blodtåke i NRK
av
Vårt Land
19 dager siden / 1779 visninger
KRIK ved et veiskille
av
Øivind Benestad
23 dager siden / 1755 visninger
KRIKs spagat
av
Vårt Land
21 dager siden / 1738 visninger
En løsning som inkluderer
av
Berit Hustad Nilsen
16 dager siden / 1672 visninger

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere