Helge Simonnes

928

Beregnende Frp-retorikk

Nye ­varianter av gamle vinnersaker ble h­entet fram for å redde stumpene i et parti som preges av regjeringsslitasje.

Publisert: 6. sep 2019

Panisk Frp-retorikk ble noe av det som preget valgkampens siste uke. Nye ­varianter av gamle vinnersaker ble h­entet fram for å redde stumpene i et parti som preges av regjeringsslitasje.

Velgerne har fått nok en bekreftelse på hvor beregnende Frps språk og retorikk er. Årets Frp-valgkamp skiller seg likevel noe ut fra det som skjedde i 2017. Nest­leder Sylvi Listhaug har ikke gjort seg bruk av åndelig retorikk. Det er nok en bevisst strategi det også. I motsetning til 2017 er KrF nå regjeringspartner.

Sylvi Listhaug går også et skritt ­lenger. Tre uker etter at min bok Kampen om korset i politikken ble lansert under Arendalsuka, lar hun seg intervjue av Dagen og forteller avisens lesere at hun aldri har blandet religion og politikk. Det er neppe tilfeldig at intervjuet kom i valgkampinnspurten.

Listhaug har ikke lest min bok, men kaller den likevel som «et sammensurium av mye rart». Det er ganske avslørende for hvilke snarveier hun tar. Hun lar seg heller ikke avfeie av opplysningene til sin tidligere rådgiver Espen Teigen om at hun hadde en målbevisst strategi om nå inn til en del kristne velgergrupper.

Valgkampens siste uke har styrket meg i oppfatningen om at det er grunn til å følge Frps retorikk med et meget kritisk blikk. Det gjelder også de påstandene partiets nestleder kommer med når hun intervjues i en kristen avis. 
Helge Simonnes

2 liker  

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Berit Aalborg, politisk redaktør Vårt Land

Skriv innlegg

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere