J.K. Baltzersen

debattbokredaktør
28

Står det virkelig så ille til, VG?

Er det så ille at noen påpeker manglende politiske forskjeller i Norge? Er det virkelig så ille at en utfordrer til de etablerte partiene må dekkes ved å påpeke mangelen av kvinner på partiets liste nesten lengst syd i landet? Er dere så fornøyd med det etablerte, Verdens Gang?

Publisert: 4. sep 2019

Mediene har skrevet om stortingspartiene og bompengepartiet i flere uker nå. Man skulle tro at disse partiene var verdens navle.

Men disse partiene har minimalt med forskjeller seg imellom i norske kommunestyrer. Rødt er riktignok et unntak på mange måter, men de har også til hensikt å bruke penger som fulle politikere. Eller var det sjømenn?

Når det så kommer en utfordrer som ønsker å være en vaktbikkje i norske kommunestyrer, og som ikke vil øke andre skatter/avgifter for å få redusert bompenger, men allikevel ønsker å redusere bompengene, finner tabloidavisen i Norges største aviskonsern, VG, å brette ut på en helside mindre enn en uke før valget at Liberalistene Kristiansand kun har menn på stemmeseddelen.

Hele side 4 fikk saken onsdag 4. september – med dekning på nett dagen før.

Er det virkelig dette som betyr noe? Er det identitetspolitikk og kjønnsfordeling i kommunestyrene som spiller en rolle? Ikke selve politikken?

Da er det kanskje ikke så rart at det er mange som velger sofaen på valgdagen eller stemmer blankt?

Men nå har altså velgere som er lei av de små forskjellene mellom partiene, og som har sett seg lei på overdådig pengebruk og byråkrati, en mulighet til å stemme på en vaktbikkje i kommunestyret. De har et alternativ til å sitte hjemme eller stemme blankt.

Folk som bryr seg om politikk, har anledning til å velge inn noen som virkelig utgjør en forskjell, mens mediene bryr seg med uvesentligheter.

VG og andre medier, som visstnok skal være en kritisk aktør, er kanskje fornøyd med det etablerte?

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Berit Aalborg, politisk redaktør Vårt Land

Skriv innlegg

Mest leste siste måned

Sårbar og synlig
av
Ragnhild Mestad
24 dager siden / 2898 visninger
Kristnes omtale av president Trump.
av
Kjell Tveter
30 dager siden / 2087 visninger
Behov for et blikk i speilet?
av
Shoaib Sultan
12 dager siden / 1107 visninger
Drømmen om tempelet
av
Joav Melchior
26 dager siden / 617 visninger
Full krise i Mali
av
Hilde Frafjord Johnson
11 dager siden / 575 visninger
Minner fra en sommerkirke
av
Anita Reitan
5 dager siden / 557 visninger
Om islam og humanisme
av
Marie Rørvik
23 dager siden / 376 visninger

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere