Torkild Masvie

20

Er Vårt Land kirkesplittet i hodet?

Flere av oss advarer nå mot å samarbeide med KRIK og delta i KRIK-virksomhet. At Vårt Land i denne saken drar "kirkesplittelseskortet" kan en bare lure på grunnen til.

Publisert: 29. aug 2019  /  618 visninger.


I dagens lederartikkel mener Vårt Land noe om oss som nå ikke vil samarbeide med KRIK og ikke vil anbefaler våre barn og unge uten videre lenger å delta på oppbyggelige samlinger i KRIK-arrangement. Det gjør vi fordi vi der risikerer at ledere er folk som lever i samboerskap, enten i homofile eller heterofile forhold, eller at det er andre ledere som vil forsvare denne form for samliv.


“Hvis man skal definere det som kirkesplittende å mene at ekteskapsspørsmålet ikke er kirkesplittende, da gjør man kirken veldig liten.”- sier Vårt Land avslutningsvis i dagens leder om KRIK-vedtaket.

Hvem siktere dere til Vårt Land? Hvem sier at det er "kirkesplittende å mene at ekteskapsspørsmålet ikke er kirkesplittende"? Eller er det et retorisk uttrykk om noe som ingen likevel har sagt?

Hvilken kirke tenker dere gjøres "veldig liten"? Den Norske Kirke? Den Katolske Kirke eller andre av våre kirker? Mener Vårt Land det er “kirkesplittende” om en ikke sender sine barn og unge til KRIK? Mener Vårt Land å si at vi i kirker som ikke har fulgt samme linje som Den Norske Kirke i samlivsspørsmålet bør endre kurs? Da viser Vårt Land et engasjement for påvirke våre kirker til å følge utviklingen i DNK i denne saken.


Hvis KRIK ikke vil være en kirke, eller menighet, så er det vel ikke kirkesplittende om noen bryter samarbeidet med KRIK, eller om noen går ut av KRIK?

KRIK har nå mindre å bidra med for de kirker og menigheter som hevder at Bibelen er klar i sin lære i samlivsspørsmål. Kristen undervisning og leder-rollemodeller på steder vi sender våre barn og unge til kan ikke fungerer saboterende i forhold til våre kirkers undervisning om hva Bibelen sier klart nei til. Det Paulus sier er bindende for oss slik vi hører i bl.a. 1.Kor. 6,9-11 “Vet dere ikke at de som gjør urett, ikke skal arve Guds rike? La dere ikke føre vill! Verken de som driver hor, de som dyrker avguder eller de som bryter ekteskapet, verken menn som ligger med menn eller som lar seg ligge med, verken tyver, grådige, drukkenbolter, spottere eller ransmenn skal arve Guds rike. Slik var noen av dere før. Men nå er dere vasket rene, dere er gjort hellige, dere er gjort rettferdige i Herren Jesu Kristi navn og ved vår Guds Ånd.”Vi vil derfor at våre barn og ungdommer skal være i kristne fellesskap der de får hjelp til å søke syndenes forlatelse, og ikke blir forledet til det vi mener er “syndenes tillatelse”.

KRIK sitt vedtak gjør at en må se på hver enkelt leir og samling, hvilke ledere de har og hva de står for. Det tar nok ikke lang tid før det blir færre og færre arrangement i KRIK der en taler klart for at ekteskapet er kun for en mann og en kvinne. Vi mener at de som underviser og lever på tvers av hva vi påpeker Bibelen entydig sier alt har brutt med den bibelske kirke.

3 liker  

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Berit Aalborg, politisk redaktør Vårt Land

Skriv innlegg

Mest leste siste måned

Guds fravær
av
Geir Tryggve Hellemo
17 dager siden / 1208 visninger
Ja vel, gamlis
av
Heidi Terese Vangen
23 dager siden / 1205 visninger
Hjemmesentrert kirke
av
Joanna Bjerga
5 dager siden / 962 visninger
Det vi ikke ser
av
Magne Nylenna
9 dager siden / 848 visninger
Biskop Byfugliens merkelige avskjedsreplikk
av
Roald Iversen
rundt 2 måneder siden / 616 visninger
Humanismens hellige skrifter
av
Didrik Søderlind
nesten 2 år siden / 573 visninger

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere