Kian Reme

2

Fortsatt lukket alter?

Therese Egebakken svarer på mitt tidligere innlegg. Jeg «betviler» slett ikke at du vil det beste for kirken. Hvor har du det fra? Tvert imot skrev jeg: «Hun vil sikkert det beste for kirken, hun som alle kandidatene på tvers av listene.»

Publisert: 23. aug 2019

Du klargjør i ditt innlegg at du aksepterer Kirkemøtets vedtak om likekjønnet vigsel. Det er bra. Og det er også helt i orden for meg at du ikke støtter vedtaket. Som du skriver: Kirkemøtet har akseptert at det er to syn i dette. Vi er uenige, og det er helt greit.

Når jeg valgte å kommentere dine uttalelser, var det fordi du har skrevet: «Retten på kirkelige handlinger er absolutt ikke det samme som hvem som har rett til tilhørighet og fellesskap i Kirken.» Kirkens velgere vil nok gjerne vite hva du mener med dette? Mener du at likekjønnede par ikke egentlig har rett på vigsel, selv om du «aksepterer» Kirkemøtets vedtak? Eller mener du at dette gjelder andre kirkelige handlinger? Hva er det «absolutte» skillet mellom rett til kirkelige handlinger og rett til tilhørighet?

Det var dette jeg kritiserte og ville ha svar på. Og du svarer ikke.

Å stemme på nominasjonskomiteens lister vil for mange bety å avgi en stemme i blinde. Kandidatenes syn på mange viktige spørsmål, ikke minst om lik rett for alle kirkemedlemmer til kirkelige handlinger, spriker i alle retninger. Åpen Folkekirkes kandidater er samlet og klare på valgets viktigste spørsmål: Lik rett for alle kirkemedlemmer, ikke bare til å passere døra, men til alle kirkelige handlinger. Tro, håp og kjærlighet skal gjelde for alle!

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Berit Aalborg, politisk redaktør Vårt Land

Skriv innlegg

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere