Therese Egebakken

7

Åpen kirke med rom for begge

Publisert: 23. aug 2019

Kjære Kian Reme. 


Først og fremst kan jeg forsikre deg og alle andre om at selvfølgelig vil jeg det aller beste for Kirken. Unødvendig av deg å betvile det i din første setning i ditt svarinnlegg til meg. 


Så vil jeg si deg at du tar feil i hvordan du mener mitt innlegg skal forstås. «..Egebakkens innlegg må forstås som at hun ikke aksepterer dette vedtaket» skriver du blant annet og det er feil. 


Jeg er i mot likekjønnet vigsel men aksepterer(!) Kirkens vedtak om at det skal være rom for to syn på dette. Da når det er vedtatt rom for dette håper jeg du og dere i Åpen folkekirke kan akseptere at jeg er av et annet syn enn deg/dere og tolerere det når vedtaket er slik. 


Så skal jeg skrive noe som er viktig å huske på: Det er forskjell på å akseptere noe og å støtte noe. Enkelt oppsummert så aksepterer jeg rommet for to syn i Kirken selvfølgelig, men jeg støtter ikke likekjønnet vigsel i seg selv. Nettopp det er det nå vedtatt rom for, og derfor forventer jeg at du og dere aksepterer at jeg er av en annen overbevisning enn andre.


Jeg vil minne om at det er vedtatt rom for to syn i Kirken. Det må gjelde begge veier, slik at det er lov å la være å vie folk pga egen overbevisning. Derfor syns jeg alle skal respektere vedtaket og finne andre saker og fokusere på. 


Jeg vil heller diskutere misjon, tilbud for unge voksne, gudstjenesten og de negative kirketallene enn saker som allerede har vedtatte løsninger. 


Jeg håper vi kan legge denne allerede vedtatte saken død og fokusere på mer aktuelle saker frem mot valget og etter valget uavhengig av hva resultatet blir. 


- Therese Egebakken, 21 år, 2.kandidat for nominasjonslisten i Stavanger

1 liker  

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Berit Aalborg, politisk redaktør Vårt Land

Skriv innlegg

Mest leste siste måned

Guds fravær
av
Geir Tryggve Hellemo
15 dager siden / 1198 visninger
Ja vel, gamlis
av
Heidi Terese Vangen
21 dager siden / 1198 visninger
Det vi ikke ser
av
Magne Nylenna
7 dager siden / 843 visninger
Hjemmesentrert kirke
av
Joanna Bjerga
3 dager siden / 669 visninger
Biskop Byfugliens merkelige avskjedsreplikk
av
Roald Iversen
rundt 2 måneder siden / 664 visninger
Eit ansvarslaust Europa
av
Emil André Erstad
rundt 1 måned siden / 654 visninger

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere