Verdidebatt

Sokneprest Risholm aksepterer synd!

"Et tradisjonelt ekteskapssyn" innebærer at homoseksuelle forhold er synd. Å akseptere at noen vil velsigne slike forhold er derfor det samme som å akseptere synd!

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Hovedoppslaget i både Dagen og Vårt land for 22/8-19 er sokneprest Arne-Leon Risholms fremstilling av saken vedrørende Alv Magnus' preken i Tomb kirke 17/2-19. Risholm betegner seg i begge aviser som en konservativ prest, men bare i Vårt Land kommer det klart frem hva han legger i det: "Jeg føler det er rom for mitt syn i kirken. Jeg føler meg ikke utstøtt av biskoper, proster eller andre fordi jeg tilhører de som ikke vil vie likekjønnede. Men å leve med begge syn må innebære aksept for de med et annet syn enn oss selv."

Her tar Risholm grunnleggende feil. Det han kaller "et tradisjonelt ekteskapssyn" innebærer nemlig at homoseksuelle forhold er synd. Derfor er det ut ifra "et tradisjonelt ekteskapssyn" uakseptabelt at noen vil velsigne slike forhold. For aksepterer man dette, så har man i virkeligheten ikke "et tradisjonelt ekteskapssyn", men er blant dem som - slik Alv Magnus med forbilledlig klarhet uttrykte det i sin preken - "lokker mennesker på avveie så de står i fare for å miste hjemstavnsretten i Guds rike". Og  da aksepterer man i virkeligheten synd!

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt