Axel Lundholm Saxe

2

Sokneprest Risholm aksepterer synd!

"Et tradisjonelt ekteskapssyn" innebærer at homoseksuelle forhold er synd. Å akseptere at noen vil velsigne slike forhold er derfor det samme som å akseptere synd!

Publisert: 22. aug 2019

Hovedoppslaget i både Dagen og Vårt land for 22/8-19 er sokneprest Arne-Leon Risholms fremstilling av saken vedrørende Alv Magnus' preken i Tomb kirke 17/2-19. Risholm betegner seg i begge aviser som en konservativ prest, men bare i Vårt Land kommer det klart frem hva han legger i det: "Jeg føler det er rom for mitt syn i kirken. Jeg føler meg ikke utstøtt av biskoper, proster eller andre fordi jeg tilhører de som ikke vil vie likekjønnede. Men å leve med begge syn må innebære aksept for de med et annet syn enn oss selv."


Her tar Risholm grunnleggende feil. Det han kaller "et tradisjonelt ekteskapssyn" innebærer nemlig at homoseksuelle forhold er synd. Derfor er det ut ifra "et tradisjonelt ekteskapssyn" uakseptabelt at noen vil velsigne slike forhold. For aksepterer man dette, så har man i virkeligheten ikke "et tradisjonelt ekteskapssyn", men er blant dem som - slik Alv Magnus med forbilledlig klarhet uttrykte det i sin preken - "lokker mennesker på avveie så de står i fare for å miste hjemstavnsretten i Guds rike". Og  da aksepterer man i virkeligheten synd!


5 liker  

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Berit Aalborg, politisk redaktør Vårt Land

Skriv innlegg

Mest leste siste måned

Sjelesørgeren Alf Gjøsund
av
Vebjørn Selbekk
26 dager siden / 5286 visninger
Hva KRIK er og skal være
av
Bjørnulf Tveit Benestad
27 dager siden / 2403 visninger
Støre-saken: Blodtåke i NRK
av
Vårt Land
24 dager siden / 1811 visninger
KRIK ved et veiskille
av
Øivind Benestad
28 dager siden / 1794 visninger
KRIKs spagat
av
Vårt Land
26 dager siden / 1759 visninger
Religiøs fyllefest på Visjon Norge
av
Levi Fragell
rundt 1 måned siden / 1756 visninger
En løsning som inkluderer
av
Berit Hustad Nilsen
21 dager siden / 1696 visninger
Kravet om bagatellisering
av
Espen Ottosen
27 dager siden / 1477 visninger

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere