Axel Lundholm Saxe

3

Sokneprest Risholm aksepterer synd!

"Et tradisjonelt ekteskapssyn" innebærer at homoseksuelle forhold er synd. Å akseptere at noen vil velsigne slike forhold er derfor det samme som å akseptere synd!

Publisert: 22. aug 2019

Hovedoppslaget i både Dagen og Vårt land for 22/8-19 er sokneprest Arne-Leon Risholms fremstilling av saken vedrørende Alv Magnus' preken i Tomb kirke 17/2-19. Risholm betegner seg i begge aviser som en konservativ prest, men bare i Vårt Land kommer det klart frem hva han legger i det: "Jeg føler det er rom for mitt syn i kirken. Jeg føler meg ikke utstøtt av biskoper, proster eller andre fordi jeg tilhører de som ikke vil vie likekjønnede. Men å leve med begge syn må innebære aksept for de med et annet syn enn oss selv."


Her tar Risholm grunnleggende feil. Det han kaller "et tradisjonelt ekteskapssyn" innebærer nemlig at homoseksuelle forhold er synd. Derfor er det ut ifra "et tradisjonelt ekteskapssyn" uakseptabelt at noen vil velsigne slike forhold. For aksepterer man dette, så har man i virkeligheten ikke "et tradisjonelt ekteskapssyn", men er blant dem som - slik Alv Magnus med forbilledlig klarhet uttrykte det i sin preken - "lokker mennesker på avveie så de står i fare for å miste hjemstavnsretten i Guds rike". Og  da aksepterer man i virkeligheten synd!


5 liker  

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Berit Aalborg, politisk redaktør Vårt Land

Skriv innlegg

Mest leste siste måned

Hvorfor jeg er kristen
av
Geir Tryggve Hellemo
rundt 1 måned siden / 1928 visninger
Visjon Norge som «Guds forrådshus»?
av
Cecilie Erland
13 dager siden / 1800 visninger
Tilbake til humanismen
av
Hans Anton Grønskag
6 måneder siden / 1716 visninger
Å bli forma til eit kristent liv
av
Hallvard Jørgensen
10 dager siden / 1681 visninger
Rusreformen som gjør vondt verre
av
Constance Thuv
7 dager siden / 843 visninger
Prestekallet kommer innenfra
av
Maryam Trine Skogen
17 dager siden / 838 visninger
Vi ønsker ikke fremmed tro i vår helligdom
av
Joav Melchior
rundt 1 måned siden / 829 visninger

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere