Verdidebatt

Aggressiv forkynnelse rettet mot barn og unge

Youtube-predikanten Levi Jensen har lenge vært et fenomen på internett, og ved sine såkalte «meet-ups» forskjellige steder i Norge. Nå er han inkludert i «Visjon Norge-familien».

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Levi Jensen har angivelig rundt 100 000 følgere på Youtube og i sosiale medier.  På Youtube har han sin egen evangeliseringskanal ("Levi’s Ministry"), mens han på Facebook bl.a. drifter gruppa «Jeg elsker Jesus», som har over 55 000 medlemmer.  I tillegg har noen musikere mixet et par rap-/hip hop-låter rundt noen av predikantens utsagn, utrop og tungetale – som har havnet høyt oppe på Spotify-listene («Satan is a liar» og «Jesus er stammen»).

Inntil nylig har Levi Jensen vært relativt ukjent både for troende og ikke-troende voksne, og han har operert helt frikoplet fra organisert menighetsliv.  Det er barn og unge som har kjent til ham, og som har strømmet til hans ulike «stunts» på nettet, og til de stedene han har vært fysisk til stede med sine såkalte «meet-ups».

Hvor mange av følgerne hans som «kjøper» budskapet, er usikkert. Mange ser nok på ham som en slags sær og veldig original standup-artist. Andre er først og fremst ute etter å mobbe og latterliggjøre ham. Selv hevder han å ha omvendt tusenvis av barn og unge til Jesus.

I løpet av de siste månedene er han altså tatt inn i varmen av Jan Hanvold, og både i Visjon Norges «profetiske uke» med Rick Vera i mai og i kanalens nylig avholdte «kick off»-konferanse med Dionny Baez, var han spesielt invitert både for å bli intervjuet og for å holde appeller. Begge de tilreisende superpredikantene (Vera og Baez) «profeterte» at han skulle bli redskap for en gigantisk ungdomsvekkelse i Norge – og nå har Hanvold sponset ham med en bobil, slik at målet skal bli raskere realisert.

Nylig var Levi Jensen på bobil-turné i Nord-Norge, og han reiste ikke alene – noe som indikerer at han er på vei til å bli stueren i flere miljøer. Med på turen var Daniel Haddal og Elin Therese Slotten. Haddal, som i tillegg til å drive sin egen kristne virksomhet («Kingdom Lifestyle»), er en sentral medarbeider i Visjon Norges barneprogrammer. Slotten er ungdomspastor i en pinsemenighet (Betania, Fauske).

Vel, det er mye det går an å raljere over ved fenomenet Levi Jensen, og jeg har (antakelig i likhet med de fleste andre voksne mennesker) til nå ikke tatt ham særlig alvorlig. Det er imidlertid en del av virksomheten hans som er mer betenkelig enn resten. Ja, mer enn betenkelig!  Ifølge hans egne utsagn har han nemlig definert grunnskoler og videregående skoler som sin primære misjonsmark.  Han har selvsagt erfart at han ikke er velkommen verken i skolehus eller skolegård, men det problemet har han løst ved å stille seg like utenfor skoleområdene når elevene skal hjem.  Flere steder skal da elever ha flokket seg rundt ham, fordi han er kjendis på nettet – og dermed har han fått innpass til å forkynne budskapet, som er av den ekstreme sorten.  La meg sitere et typisk Facebook-innlegg – spesielt rettet mot de unge:

Vil du brenne i helvete med satan for evig tid? Eller vil du finne veien til frelsen, til Jesus! Lik og del om du elsker Jesus. Så kanskje jeg kommer til deg for å frelse.

Jeg vet ikke om det å overfalle barn og unge med denne typen aggressiv forkynnelse når de skal hjem fra skolen, rammes av straffeloven.  Det jeg imidlertid vet, er at om mine barn hadde blitt utsatt for denslags når de var i aktuell alder, ville jeg ikke akseptert det.

Jeg vil appellere til alle foreldre om at dere bør være på vakt.  Levi Jensen og kompanjongene hans kan dukke opp når som helst og hvor som helst.  Og til dere kristenledere som – aktivt eller passivt – fremdeles støtter Visjon Norge, sier jeg nok en gang: Det er tid for å ta et offentlig oppgjør!

Satan is a liar (Youtube)

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

1

Annonse
Annonse

Mer fra: Verdidebatt