Therese Egebakken

6

Er fire meter høyt nok, Åpen folkekirke?

Publisert: 20. aug 2019

En av listene i årets kirkevalg snakker og skriver en hel del om at i Kirken må porten være høyest mulig og hvem som helst skal få lov til hva som helst. Fokuset til denne listen er å utvide alle grenser og likestille alle og alt helt til det ikke finnes flere grenser å utvide og ekskluderte å inkludere. Jeg lurer på noe, Åpen folkekirke, hva handler Kirken om for dere? Demokrati, feminisme og likestilling? Det er mitt inntrykk når jeg leser deres meninger og registrerer fokusområdet deres. Hva med Jesus og Bibelen?

 Jeg syns det er på tide at vi legger påstandene døde om hvem som ekskluderes og diskrimineres i Kirken vår, for alle vet at sannheten er at kirkedøren lukkes ikke for noen. Hjerterommet i Kirken er der for alle dens medlemmer og våre medmennesker.

 Det som burde være mer aktuelt foran årets kirkevalg er spørsmålet om hvordan vi skal overleve som kristne i det moderne samfunnet, hvordan skal vi misjonere i 2019? Vi leser stadig om færre kirkegjengere, studenter som mister troen sin i møte med ny by og høyere utdanning, færre medlemmer som personlig har en tro, færre som velger kristen dåp og konfirmasjon. Etter min mening er misjon blant egne medborgere mye viktigere å diskutere og tenke på enn forsøket på å kuppe Kirken gjennom falske påstander om at «alle andre» enn Åpen folkekirke vil stenge Kirken (noe som selvfølgelig er helt uriktig). 

 Så vil jeg kommentere at svært sjelden møter man synet av en fire meter høy dør i inngangen til et bygg. Så jeg er veldig nysgjerrig på når dere (ÅF) er fornøyde med høyden på døren til Kirken. Samtidig antar jeg at dere igjen fortsetter å formidle budskapet deres indirekte og ikke direkte, nemlig egentlig snakker om retten til kirkelige handlinger. Da syns jeg det er fryktelig trist at dere pakker dette budskapet deres i unødvendige påstander som at «alle andre» lukker Kirken, for ingen (!) lukker Kirken for noen. Retten på kirkelige handlinger er absolutt ikke det samme som hvem som har rett til tilhørighet og fellesskap i Kirken. 

 Veldig uheldig og trist dersom velgere gir Åpen folkekirke en stemme basert på uriktig oppfatning om virkeligheten i Kirken. Alle er ønsket i Kirken, retten til kirkelige handlinger er en annen sak og har ingen sammenheng med hvem som slipper inn i menigheten. 

 Alle er velkomne gjennom hele livet til det kristne fellesskapet i Kirken. 

 Jeg håper du gir en stemme til Nominasjonskomiteens liste sine kandidater der du bor, alle kandidatene på den listen er Kirkens tillitsvalgte og vil det aller beste for lokalmenigheten. 

 Godt valg,

-Therese Egebakken, 21 år, 2.kandidat for Nominasjonskomiteens liste i Stavanger

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Berit Aalborg, politisk redaktør Vårt Land

Skriv innlegg

Mest leste siste måned

Hvorfor jeg er kristen
av
Geir Tryggve Hellemo
rundt 1 måned siden / 1928 visninger
Visjon Norge som «Guds forrådshus»?
av
Cecilie Erland
13 dager siden / 1800 visninger
Tilbake til humanismen
av
Hans Anton Grønskag
6 måneder siden / 1716 visninger
Å bli forma til eit kristent liv
av
Hallvard Jørgensen
10 dager siden / 1681 visninger
Rusreformen som gjør vondt verre
av
Constance Thuv
7 dager siden / 843 visninger
Prestekallet kommer innenfra
av
Maryam Trine Skogen
17 dager siden / 838 visninger
Vi ønsker ikke fremmed tro i vår helligdom
av
Joav Melchior
rundt 1 måned siden / 829 visninger

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere