Jostein Sandsmark

94

- Klimahåp

Publisert: 20. aug 2019

- KLIMAHÅP

Berit Hagen Agøy har i Dagen av 12.8. klimakrisa i fokus. Der er ho på lag med alle som ser at miljø/klimakrisa er i ferd med å leggja jorda øyde – men trur at dersom me set inn alle ressursane, vil me makta ein snuoperasjon – og berga vår jord.

«Det viktigste vi som kirker kan bidra med er håp». Det er sant, men kva håp er det ho siktar til? Er det eit håp om at slutt med fossilt brennstoff, kjeldesortering, sykkelbruk, flaskepant og el-bilbruk skal stoppa jordoppvarminga? Nei, dette er eit falskt håp. Som leiar i Dnk veit ho kva Bibelen seier om jorda si endelykt:

Gud har fasiten og kjenner utgangen til denne vår jord og har meldt at tida er ute  – jorda går undergangen i møte og brenn opp.

BHA  forvekslar framtidsvona dei kristne har til Den Nye Jord - med den miljø/klimafaren som all verda er oppteken av å meistra – og som kan bergast med ein samstemt miljø/klimainnsats.

Lenger ute i artikkelen nemner ho ei lite påakta sanning: «Klimakrisen er grunnleggende sett resultat av grådig overforbruk av ressursene i den rike del av verden……klimaløsninger som bygger på fortsatt økonomisk og materiell vekst hos oss er urettferdig».

Dette er reelle problemstillingar som ingen politikar vågar å ta opp  - om han ynskjer attval. Alle burde innsjå at det er kravet om årleg økonomisk vekst som stengjer for klimamåla. Me er fanga inn av den hedonistiske livsstilen – brød og sirkus.

Verda er dømd til undergang, og domen kan ikkje omstøytast. Dei vanakta domedagsprofetane – som ikkje kjende til klimakrisa – peika på ei løysing.

Det burde DnK også gjera, og ikkje som BHA  gjer: viser til eit falskt håp - når ho skriv: «Klimakrisen er menneskeskapt, vi har ansvar for den. Derfor må – og kan vi gjøre noe med den. Forandring er mulig. I det ligger håpet».

Nei, løysinga er å få tilgang til Den Nye Jord ved å ta i mot Frelsaren.

1 liker  

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Berit Aalborg, politisk redaktør Vårt Land

Skriv innlegg

Mest leste siste måned

Sjelesørgeren Alf Gjøsund
av
Vebjørn Selbekk
20 dager siden / 5170 visninger
Religiøs fyllefest på Visjon Norge
av
Levi Fragell
28 dager siden / 3137 visninger
Hva KRIK er og skal være
av
Bjørnulf Tveit Benestad
21 dager siden / 2330 visninger
Snevert om synd
av
Torunn Båtvik
28 dager siden / 2205 visninger
Støre-saken: Blodtåke i NRK
av
Vårt Land
18 dager siden / 1773 visninger
KRIK ved et veiskille
av
Øivind Benestad
23 dager siden / 1749 visninger
KRIKs spagat
av
Vårt Land
20 dager siden / 1734 visninger
En løsning som inkluderer
av
Berit Hustad Nilsen
15 dager siden / 1671 visninger

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere