Reidar Holtet

21

Byfuglien svarer ikke på spørsmålet

Biskop Byfugliens korte innlegg forleden, om at kirken ikke har vært taus om kirkelig vigsel av likekjønnede, må få et tilsvar. Hun bommer på spørsmålstillingen i mitt innlegg 8. august.

Publisert: 19. aug 2019

Hun åpner med å si at jeg har utfordret henne "- om å gi en teologisk og bibelsk begrunnelse for vigsel av likekjønnede."

Det er feil, og illustrerer selve problemet. Jeg har sagt at teologi er så mangt. Det er bare å se seg om i vår multikulturelle verden og i vårt eget samfunn. Teologi kan brukes til å forsvare det meste. Jeg var helt klar på at det kun er kirkens bibelske begrunnelse jeg etterlyser fra kirkens ledelse. Den har ikke kommet, hverken før eller nå fra biskopen. Jeg skrev i purringen 8. august at kirken har et kjempeproblem hvis det ikke kan gis en bibelsk begrunnelse. Det må jeg fastholde inntil svar foreligger.

I sitt svar henviser hun til en samlivsutredning som best gjør rede for de teologiske overveielsene. Det er altså ikke teologiske overveielser jeg er ute etter, men bibelsk begrunnelse. Det må være Bibelen som er utgangspunktet for liv og lære i kirken, og ikke en offentlig utredning. Hun sier videre at hverken hun, Bispemøtet eller kirken har vært tause. Nei, de har heller vært ganske høyrøstet, men ingen av dem har gitt en bibelsk begrunnelse med henvisning til hvor i Bibelen de finner legitimitet for vedtaket. 

Byfuglien er hermed utfordret. Kommer den nå?

19.08.2019

Reidar Holtet

2 liker  

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Berit Aalborg, politisk redaktør Vårt Land

Skriv innlegg

Mest leste siste måned

Guds fravær
av
Geir Tryggve Hellemo
19 dager siden / 1220 visninger
Ja vel, gamlis
av
Heidi Terese Vangen
25 dager siden / 1210 visninger
Hjemmesentrert kirke
av
Joanna Bjerga
7 dager siden / 1142 visninger
Det vi ikke ser
av
Magne Nylenna
11 dager siden / 853 visninger
Biskop Byfugliens merkelige avskjedsreplikk
av
Roald Iversen
rundt 2 måneder siden / 607 visninger
Humanismens hellige skrifter
av
Didrik Søderlind
nesten 2 år siden / 574 visninger

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere