Reidar Holtet

15

Byfuglien svarer ikke på spørsmålet

Biskop Byfugliens korte innlegg forleden, om at kirken ikke har vært taus om kirkelig vigsel av likekjønnede, må få et tilsvar. Hun bommer på spørsmålstillingen i mitt innlegg 8. august.

Publisert: 19. aug 2019

Hun åpner med å si at jeg har utfordret henne "- om å gi en teologisk og bibelsk begrunnelse for vigsel av likekjønnede."

Det er feil, og illustrerer selve problemet. Jeg har sagt at teologi er så mangt. Det er bare å se seg om i vår multikulturelle verden og i vårt eget samfunn. Teologi kan brukes til å forsvare det meste. Jeg var helt klar på at det kun er kirkens bibelske begrunnelse jeg etterlyser fra kirkens ledelse. Den har ikke kommet, hverken før eller nå fra biskopen. Jeg skrev i purringen 8. august at kirken har et kjempeproblem hvis det ikke kan gis en bibelsk begrunnelse. Det må jeg fastholde inntil svar foreligger.

I sitt svar henviser hun til en samlivsutredning som best gjør rede for de teologiske overveielsene. Det er altså ikke teologiske overveielser jeg er ute etter, men bibelsk begrunnelse. Det må være Bibelen som er utgangspunktet for liv og lære i kirken, og ikke en offentlig utredning. Hun sier videre at hverken hun, Bispemøtet eller kirken har vært tause. Nei, de har heller vært ganske høyrøstet, men ingen av dem har gitt en bibelsk begrunnelse med henvisning til hvor i Bibelen de finner legitimitet for vedtaket. 

Byfuglien er hermed utfordret. Kommer den nå?

19.08.2019

Reidar Holtet

2 liker  

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Berit Aalborg, politisk redaktør Vårt Land

Skriv innlegg

Mest leste siste måned

Sjelesørgeren Alf Gjøsund
av
Vebjørn Selbekk
26 dager siden / 5286 visninger
Hva KRIK er og skal være
av
Bjørnulf Tveit Benestad
27 dager siden / 2403 visninger
Støre-saken: Blodtåke i NRK
av
Vårt Land
24 dager siden / 1811 visninger
KRIK ved et veiskille
av
Øivind Benestad
28 dager siden / 1794 visninger
KRIKs spagat
av
Vårt Land
26 dager siden / 1759 visninger
Religiøs fyllefest på Visjon Norge
av
Levi Fragell
rundt 1 måned siden / 1756 visninger
En løsning som inkluderer
av
Berit Hustad Nilsen
21 dager siden / 1696 visninger
Kravet om bagatellisering
av
Espen Ottosen
27 dager siden / 1477 visninger

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere