Gunnar Hansen

11

Hvor er handlingen, NLM?

NLM er svært flinke i sin retorikk rundt erkjennelser og forpliktelser, men hvor er handlingen?

Publisert: 16. aug 2019

"Vi erkjenner at det kan være svært krevende å håndtere vonde opplevelser fra barndommen. Derfor ønsker vi ikke å feie denne tematikken under teppet. Vi ønsker å lytte til alle de som vil fortelle sine historier om oppvekst på våre misjonsfelter, både gode og vanskelige fortellinger.Jo flere og mer forskjellige fortellinger man gir rom for, dess sterke står organisasjonene med tanke på å forstå seg selv og ta vare på barna. For ­organisasjonene handler det ikke om å løse et problem, men å integrere smerten i organisasjonens erkjennelse og å leve med denne smerten. Vi vil gjerne invitere Kristin Hafell til en samtale hvor vi kan gå enda mer i dybden på de ­temaene som hun har tatt opp i sitt innlegg."

NLM er svært flinke i sin retorikk rundt erkjennelser og forpliktelser, men hvor er handlingen?


Jeg har følgende åpne spørsmål til NLM:

- Hvorfor ville dere ikke gi plass til misjonærbarnas historier ved 125-årsmarkeringen når vi oppfordret til det?

- Hvorfor ønsker dere ikke å tegne ned vår historie på linje med øvrig misjonshistorie slik vi har bedt om?

- Hvorfor har dere avsluttet de årlige samlingene ved institutt for sjelesorg som skulle vedvare så lenge det var behov for det til støtte for misjonærbarna?

- Hvorfor gir dere ikke støtte til behandling av misjonærbarn som trenger det slik dere tidligere har lovd?

Jeg og mange med meg blir forvirret når dere sier noe og gjør noe helt annet. Dere har gitt oss så dype sår av deres håndtering. Slutt å uttale dere om dere ikke faktisk har tenkt å gjøre noe.

4 liker  

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Berit Aalborg, politisk redaktør Vårt Land

Skriv innlegg

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere