David Watson

4

Et Åpent Brev til Den Norske Regjeringen

Vi oppfordrer den Norske Regjeringen på det sterkeste til å fordømme USAs unilaterale og ulovlige opptrapping av sanksjonene mot Venezuela, og de siste uttalelser fra Nasjonal sikkerhetsrådgiver John Bolton i Lima, Peru, 6. august.

Publisert: 13. aug 2019

Disse siste utspillene fra USA er myntet på å sabotere de forhandlingene som den norske regjeringen har tatt initiativ til for å prøve å finne en fredelig og grunnlovsmessig løsning til konflikten.

Det er helt uakseptabelt at en av Norges fremste allierte motarbeider et så viktig bidrag for å løse en konflikt. Dette med fare for at det utvikler seg til en stor og ødeleggende regional katastrofe.

Både EU og FNs høykommissær for menneskerettigheter, har fordømt USAs nye opptrapping av sanksjonspolitikken. EU tar og avstand fra USAs ulovlige «ekstraterritorielle anvendelse av ensidige tiltak», og FNs kommissær mente at dette vil forverre krisen, og advarte om alvorlig skade på millioner av mennesker.

Nylig oppfordret den norske regjeringen begge parter i konflikten til å fortsette med samtalene og anstrenge seg for å oppnå en forhandlet løsning som vil være til fordel for hele Venezuelas befolkning. Men problemet her er at oppfordringen var rettet mot bare to av partene i konflikten. Det virker som at den norske regjeringen ikke ser at USA også er en part i denne konflikten, og med sine intervensjoner har gjort seg til den desidert viktigste førende part.

En realistisk løsning til denne konflikten blir umulig når USA fortsetter med sine saboterende og destabiliserende intervensjoner. Er Norge og det internasjonale samfunnet seriøst interesserte i en varig og fredelig løsning på konflikten i Venezuela, må de begynne å legge press overfor USA og kreve at internasjonal rett blir respektert.

Undertegnede:

Latin-Amerikagruppene i Oslo

Latin-Amerikagruppene i Bergen

Cubaforeningen i Norge

Samordningsgruppa for Venezuela

Círculo Bolivariano Francisco Miranda

Círculo Bolivariano Simón Bolívar

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Berit Aalborg, politisk redaktør Vårt Land

Skriv innlegg

Mest leste siste måned

Visjon Norge som «Guds forrådshus»?
av
Cecilie Erland
19 dager siden / 2057 visninger
Tilbake til humanismen
av
Hans Anton Grønskag
6 måneder siden / 1761 visninger
Å bli forma til eit kristent liv
av
Hallvard Jørgensen
16 dager siden / 1749 visninger
Fleksibel og sliten
av
Merete Thomassen
4 dager siden / 1143 visninger
Lengselen etter det evige hjem
av
Heidi Terese Vangen
9 dager siden / 1089 visninger
Rusreformen som gjør vondt verre
av
Constance Thuv
13 dager siden / 894 visninger
Prestekallet kommer innenfra
av
Maryam Trine Skogen
24 dager siden / 891 visninger

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere