David Watson

4

Et Åpent Brev til Den Norske Regjeringen

Vi oppfordrer den Norske Regjeringen på det sterkeste til å fordømme USAs unilaterale og ulovlige opptrapping av sanksjonene mot Venezuela, og de siste uttalelser fra Nasjonal sikkerhetsrådgiver John Bolton i Lima, Peru, 6. august.

Publisert: 13. aug 2019

Disse siste utspillene fra USA er myntet på å sabotere de forhandlingene som den norske regjeringen har tatt initiativ til for å prøve å finne en fredelig og grunnlovsmessig løsning til konflikten.

Det er helt uakseptabelt at en av Norges fremste allierte motarbeider et så viktig bidrag for å løse en konflikt. Dette med fare for at det utvikler seg til en stor og ødeleggende regional katastrofe.

Både EU og FNs høykommissær for menneskerettigheter, har fordømt USAs nye opptrapping av sanksjonspolitikken. EU tar og avstand fra USAs ulovlige «ekstraterritorielle anvendelse av ensidige tiltak», og FNs kommissær mente at dette vil forverre krisen, og advarte om alvorlig skade på millioner av mennesker.

Nylig oppfordret den norske regjeringen begge parter i konflikten til å fortsette med samtalene og anstrenge seg for å oppnå en forhandlet løsning som vil være til fordel for hele Venezuelas befolkning. Men problemet her er at oppfordringen var rettet mot bare to av partene i konflikten. Det virker som at den norske regjeringen ikke ser at USA også er en part i denne konflikten, og med sine intervensjoner har gjort seg til den desidert viktigste førende part.

En realistisk løsning til denne konflikten blir umulig når USA fortsetter med sine saboterende og destabiliserende intervensjoner. Er Norge og det internasjonale samfunnet seriøst interesserte i en varig og fredelig løsning på konflikten i Venezuela, må de begynne å legge press overfor USA og kreve at internasjonal rett blir respektert.

Undertegnede:

Latin-Amerikagruppene i Oslo

Latin-Amerikagruppene i Bergen

Cubaforeningen i Norge

Samordningsgruppa for Venezuela

Círculo Bolivariano Francisco Miranda

Círculo Bolivariano Simón Bolívar

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Berit Aalborg, politisk redaktør Vårt Land

Skriv innlegg

Mest leste siste måned

Sjelesørgeren Alf Gjøsund
av
Vebjørn Selbekk
21 dager siden / 5188 visninger
Religiøs fyllefest på Visjon Norge
av
Levi Fragell
29 dager siden / 3173 visninger
Hva KRIK er og skal være
av
Bjørnulf Tveit Benestad
22 dager siden / 2338 visninger
Snevert om synd
av
Torunn Båtvik
29 dager siden / 2213 visninger
Støre-saken: Blodtåke i NRK
av
Vårt Land
19 dager siden / 1780 visninger
KRIK ved et veiskille
av
Øivind Benestad
23 dager siden / 1757 visninger
KRIKs spagat
av
Vårt Land
21 dager siden / 1740 visninger
En løsning som inkluderer
av
Berit Hustad Nilsen
16 dager siden / 1676 visninger

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere