Rikke Grevstad Kopperstad

11

Hjelp, hvordan stemmer vi?

Selv som medlem av bispedømmeråd og Kirkemøte, synes jeg det i år er ekstra vanskelig å stemme ved Kirkevalget. Hvorfor?

Publisert: 12. aug 2019

Kanskje er det fordi alternativene er flere enn før?  Selv om jeg i prinsippet er imot partipolitikk i kirken, ser jeg at de tre listene som foreligger ved kirkevalget, gir muligheter mange ikke er klar over. Det handler om det å føre over navn fra en liste til en annen, slik at du i større grad kan "heie fram" kandidater du har tro på vil bidra til en rett kurs for Dnk. Hver stemmeseddel teller som syv listestemmer. Dersom man fører over et navn fra en liste til en annen får den lista man stemmer på 6 listestemmen og den lista man fører over et navn fra en listestemmen fra deg. Det kan føres over inntil tre kandidater fra en liste til en annen, og da gir man samtidig tre av sine 7 stemmer til en annen liste. Hver stemmegiver kan kumulere (gi ekstra stemme med et kryss) inntil tre navn på den lista man leverer inn. Du kan altså både kumulere og føre over navn. Lykke til med valget!

1 liker  

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Berit Aalborg, politisk redaktør Vårt Land

Skriv innlegg

Mest leste siste måned

Juleangst og julelettelse
av
Aud Irene Svartvasmo
26 dager siden / 1681 visninger
Hvorfor jeg er kristen
av
Geir Tryggve Hellemo
6 dager siden / 1638 visninger
Hva Ari Behn åpenbart gikk glipp av
av
Leif Knutsen
26 dager siden / 1219 visninger
Min drøm for 2020
av
Ragnhild Mestad
22 dager siden / 1155 visninger
Storpolitikk i religionens vold
av
Ingrid Vik
16 dager siden / 823 visninger
Smiths Venner på ville veier.
av
Gerard Oord
rundt 2 måneder siden / 768 visninger

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere