Reidar Holtet

16

Taushet fra preses Byfuglien

For snart 3 måneder siden utfordret jeg biskop Helga Haugland Byfuglien i spørsmålet om likekjønnet vigsel. Hun har så langt jeg har sett ikke kommet med noen reaksjon, men forholder seg taus. Det er ikke tillitvekkende.

Publisert: 8. aug 2019

Bakgrunnen var mobbingen av vikarprest Børge Ryland som gjorde kjent at han ikke ville vie homofile, for øvrig i tråd med sin sitt ordinasjonsløfte om troskap mot skrift og bekjennelse. Min utfordring til Byfuglien kom i etterkant av hennes uttalelse om at  "- det fins to teologisk begrunnede syn" på dette spørsmålet.

Dette problematiserte jeg ved å si at teologi er så mangt, men at bibelen er klar i denne saken. Det foreligger intet bibelsk belegg for å foreta en kirkelig homovigsel. Det finnes ikke ett eneste bibel-vers som legaliserer homofilt samliv. Derfor skrev jeg følgende i det åpne brevet: "Jeg utfordrer derfor preses til å vise hvor i bibelen hun finner læremessig begrunnelse for homovigsel i kirken."

Det må vel være slik at forkynnelse og praksis i kirkens liv og lære må ha sin basis i bibelen i god reformatorisk ånd? Da hjelper det ikke å komme med en rund formulering om "teologisk begrunnelse" uten bibelhenvisning. Jeg etterlyser altså en "bibelsk begrunnelse". Er det uoverkommelig for preses? I såfall har hun og kirken et kjempeproblem. Taushet er ingen løsning, tvert imot. Det provoserer, og vitner om utillatelig unnfallenhet fra kirkens øverste ledelse. Tre måneders tenketid skulle kanskje holde? Jeg venter svar fra Byfuglien denne gangen. 

Drammen 08.08.19

Reidar Holtet

5 liker  

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Berit Aalborg, politisk redaktør Vårt Land

Skriv innlegg

Mest leste siste måned

Hvorfor jeg er kristen
av
Geir Tryggve Hellemo
12 dager siden / 1845 visninger
Tilbake til humanismen
av
Hans Anton Grønskag
6 måneder siden / 1552 visninger
Min drøm for 2020
av
Ragnhild Mestad
28 dager siden / 1217 visninger
Hva Ari Behn åpenbart gikk glipp av
av
Leif Knutsen
rundt 1 måned siden / 1092 visninger
Storpolitikk i religionens vold
av
Ingrid Vik
22 dager siden / 836 visninger
Juleangst og julelettelse
av
Aud Irene Svartvasmo
rundt 1 måned siden / 809 visninger

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere