Reidar Holtet

15

Taushet fra preses Byfuglien

For snart 3 måneder siden utfordret jeg biskop Helga Haugland Byfuglien i spørsmålet om likekjønnet vigsel. Hun har så langt jeg har sett ikke kommet med noen reaksjon, men forholder seg taus. Det er ikke tillitvekkende.

Publisert: 8. aug 2019

Bakgrunnen var mobbingen av vikarprest Børge Ryland som gjorde kjent at han ikke ville vie homofile, for øvrig i tråd med sin sitt ordinasjonsløfte om troskap mot skrift og bekjennelse. Min utfordring til Byfuglien kom i etterkant av hennes uttalelse om at  "- det fins to teologisk begrunnede syn" på dette spørsmålet.

Dette problematiserte jeg ved å si at teologi er så mangt, men at bibelen er klar i denne saken. Det foreligger intet bibelsk belegg for å foreta en kirkelig homovigsel. Det finnes ikke ett eneste bibel-vers som legaliserer homofilt samliv. Derfor skrev jeg følgende i det åpne brevet: "Jeg utfordrer derfor preses til å vise hvor i bibelen hun finner læremessig begrunnelse for homovigsel i kirken."

Det må vel være slik at forkynnelse og praksis i kirkens liv og lære må ha sin basis i bibelen i god reformatorisk ånd? Da hjelper det ikke å komme med en rund formulering om "teologisk begrunnelse" uten bibelhenvisning. Jeg etterlyser altså en "bibelsk begrunnelse". Er det uoverkommelig for preses? I såfall har hun og kirken et kjempeproblem. Taushet er ingen løsning, tvert imot. Det provoserer, og vitner om utillatelig unnfallenhet fra kirkens øverste ledelse. Tre måneders tenketid skulle kanskje holde? Jeg venter svar fra Byfuglien denne gangen. 

Drammen 08.08.19

Reidar Holtet

5 liker  

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Alf Gjøsund, religions- og debattredaktør Vårt Land

Skriv innlegg

Mest leste siste måned

Kristen kamelsluking
av
Espen Ottosen
25 dager siden / 3587 visninger
En prest og en gave
av
Anita Reitan
19 dager siden / 2543 visninger
For kort for Jesus?
av
Øyvind Hadland
rundt 1 måned siden / 2187 visninger
Fem om dagen: en sunn tro
av
Berit Hustad Nilsen
19 dager siden / 1866 visninger
Snevert om synd
av
Torunn Båtvik
4 dager siden / 1825 visninger
Politikk og religion sauses sammen
av
Helge Simonnes
16 dager siden / 1707 visninger
Religiøs fyllefest på Visjon Norge
av
Levi Fragell
4 dager siden / 1612 visninger

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere