Bjørn Gunnar Haugen

1

Internettet og våre barn og unge

Har vi forstått alvoret med at dataspill veldig fort blir vanedannende og det tar over hverdagen for de unge? Og har vi forstått følgeskadene det kan få?

Publisert: 7. aug 2019

Vi har mange barn og unge som nå vokser opp i en tid når internettet kommer inn med "morsmelken". Da datakraften var så pass stor at det ble skikkelig fart på internettet og "wifi`en" har jeg i mitt hjem sett at flere av mine gutter har blitt hektet på å sitte til langt på natt mange dager i uka.

Dette har nå pågått i minst 4 år og jeg er sterkt bekymret for disse og forøvrig for mine barnebarn som vil bli utsatt for det samme, og nå helt i fra barnealderen. Tv som i min barndom ble betegnet som åndelig kloakk er bare en solskinnsdag i forhold til de psykologiske kreftene som virker inn på unge sinn med dataspillene. 

Etter hvert har jeg forstått at det råder mye "snillisme" i blant folk og også hjemme hos oss. Jeg tror at vi som ansvarlige "hyrder" må rope et større varsko og bli mer konsekvente i våre hjem om hva barna og de unge skal få lov til under vårt tak. Vet vi hvilke plager eller følger dette får senere i livet?

Her tror jeg nok myndighetene allerede ser at de unge dropper ut av videregående skoler og at mange får psykiske problemer som ofte følger med. Men vet eller aner vi hvor stort problem dette faktisk er? Personlig har jeg begynt å forstå følgene av at for mye sitting foran av datamaskinen er direkte skadelig for mange unge og at vi må hjelpe dem ved konsekvent adferd.


Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Berit Aalborg, politisk redaktør Vårt Land

Skriv innlegg

Mest leste siste måned

Hvorfor jeg er kristen
av
Geir Tryggve Hellemo
12 dager siden / 1845 visninger
Tilbake til humanismen
av
Hans Anton Grønskag
6 måneder siden / 1552 visninger
Min drøm for 2020
av
Ragnhild Mestad
28 dager siden / 1217 visninger
Hva Ari Behn åpenbart gikk glipp av
av
Leif Knutsen
rundt 1 måned siden / 1092 visninger
Storpolitikk i religionens vold
av
Ingrid Vik
22 dager siden / 836 visninger
Juleangst og julelettelse
av
Aud Irene Svartvasmo
rundt 1 måned siden / 809 visninger

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere