Bjørn Gunnar Haugen

1

Internettet og våre barn og unge

Har vi forstått alvoret med at dataspill veldig fort blir vanedannende og det tar over hverdagen for de unge? Og har vi forstått følgeskadene det kan få?

Publisert: 7. aug 2019

Vi har mange barn og unge som nå vokser opp i en tid når internettet kommer inn med "morsmelken". Da datakraften var så pass stor at det ble skikkelig fart på internettet og "wifi`en" har jeg i mitt hjem sett at flere av mine gutter har blitt hektet på å sitte til langt på natt mange dager i uka.

Dette har nå pågått i minst 4 år og jeg er sterkt bekymret for disse og forøvrig for mine barnebarn som vil bli utsatt for det samme, og nå helt i fra barnealderen. Tv som i min barndom ble betegnet som åndelig kloakk er bare en solskinnsdag i forhold til de psykologiske kreftene som virker inn på unge sinn med dataspillene. 

Etter hvert har jeg forstått at det råder mye "snillisme" i blant folk og også hjemme hos oss. Jeg tror at vi som ansvarlige "hyrder" må rope et større varsko og bli mer konsekvente i våre hjem om hva barna og de unge skal få lov til under vårt tak. Vet vi hvilke plager eller følger dette får senere i livet?

Her tror jeg nok myndighetene allerede ser at de unge dropper ut av videregående skoler og at mange får psykiske problemer som ofte følger med. Men vet eller aner vi hvor stort problem dette faktisk er? Personlig har jeg begynt å forstå følgene av at for mye sitting foran av datamaskinen er direkte skadelig for mange unge og at vi må hjelpe dem ved konsekvent adferd.


Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Alf Gjøsund, religions- og debattredaktør Vårt Land

Skriv innlegg

Mest leste siste måned

Kristen kamelsluking
av
Espen Ottosen
25 dager siden / 3587 visninger
En prest og en gave
av
Anita Reitan
19 dager siden / 2543 visninger
For kort for Jesus?
av
Øyvind Hadland
rundt 1 måned siden / 2187 visninger
Fem om dagen: en sunn tro
av
Berit Hustad Nilsen
19 dager siden / 1866 visninger
Snevert om synd
av
Torunn Båtvik
4 dager siden / 1825 visninger
Politikk og religion sauses sammen
av
Helge Simonnes
16 dager siden / 1707 visninger
Religiøs fyllefest på Visjon Norge
av
Levi Fragell
4 dager siden / 1612 visninger

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere