Gunn Pound

177

Jeg stemmer Rødt fordi fellesskapet fungerer

Etter 10 dagers sykehusopphold fikk jeg erfare hvor viktig fellesskapet er.

Publisert: 6. aug 2019

Etter nylig 10 dagers opphold på sykehus fikk jeg erfare hvor viktig fellesskapet er. Er det ikke fantastisk å få gratis helsehjelp når man trenger dette ? Men dette er ingen selvfølge og vi vet ikke hvor lenge dette varer. For hvis folk fortsetter å stemme på de blå partiene vil vi gradvis miste dette.  Hva skulle vi gjort uten fellesskapet ? Jeg undres stadig mer og mer over hvorfor stemmer så mange stemmer på de blå partiene.  Når du har lest dette tror jeg du skjønner hvorfor jeg stemmer Rødt. 

I mediene leser jeg stadig at sykehusene over hele landet må kutte i stillinger og de ansatte må løpe fortere og fortere. En dag orker de ikke å løpe mer og Sykehus-Norge bryter sammen. De ansattes fagforeninger har slått alarm. Samtidig øker direktørlønningene og fallskjermene fortsetter å dale på norsk jord.

Samtidig leser jeg i VG om tall fra Finansdepartementet som viser hvordan fjerning av formuesskatt på arbeidende kapital fører til flere tusen nullskatteytere. På sikt vil regjeringen avskaffe hele formuesskatten. I 2011 var det registrert 32 milliardærer i det norske skattesystemet og i 2016 var det 58. I 2013 da de fikk regjeringsmakten fjernet de arveavgiften for bl. a å subsidiere milliardærarvingene og for å legge til rette for at millionærer kan avansere til milliardærer.

På sikt fører dette til at fellesskapskassa blir tom og da må du og jeg betale for sykehusopphold og andre offentlige tjenester som vi i dag tar som en selvfølge. Gjennomsnittspasienten koster 12 000 pr. døgn – for 10 dager blir regningen 120 000.  Folk flest har ikke råd til dette og likevel stemmer mange   KRF, Venstre, FRP og Høyre som jobber for et klassedelt helsevesen. De rike kjøper seg friske og vanlige folk og fattigfolka må lege seg selv.

Kuttlisten til regjeringen er så uendelig lang og jeg må begrense meg til å nevne noen

Kutt i AAP – Arbeidsavklaringspenger som har kastet mange kronisk syke ut i fattigdom

Kutt i barnetillegget til enslige uføre

Kutt i bostøtten – fra 1.1.2015 har 23 700 mistet bostøtten

Kutt i særfradraget på selvangivelsen – 49 871 uføre har mistet særfradraget

Kutt til gratis fysioterapi – kronisk syke og folk med varige funksjonsnedsettelser har mistet retten til gratis fysioterapi

Kutt i fri rettshjelp – I 2018-budsjettet har regjeringen foreslått 15 millioner i kutt til fri rettshjelp som for milliardærene kun er dråpe, og som svekker rettssikkerheten til økonomisk vanskeligstilte

Kutt til overgrepsmottakene med 75 millioner

Listen kan gjøres mye lenger. Kun 5 % er født i rikdom og ca. 10 % i fattigdom her i Norge. Vi andre i den store massen har det bra pr. i dag. Men fortsetter kuttene i samme stil vil også vi få merke den kalde høyrevinden.

Med den urettferdigheten og de store forskjellene blir det mye uro, kriminalitet og radikalisering . Jeg er overbevist om at verden blir roligere og snillere hvis vi kan utjevne forskjellene. At alle kan få like muligheter til et godt liv uavhengig av hvem du er født av, om du er født i en familie med rus og vold, om du er født med sykdom/lyte eller med større utfordringer.

Skal vi greie å skape et godt liv for ALLE må vi ha en offentlig pengesterk sektor. For å nå dette målet må vi skape et samfunn med samhold og solidaritet – et samfunn der fellesskapskulturen råder. Og vi må si adjø til ego- og grådighetskulturen.

Rødt har skjønt dette, og derfor stemmer jeg Rødt. Fordi fellesskapet fungerer.

Gunn Pound

1 liker  

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Berit Aalborg, politisk redaktør Vårt Land

Skriv innlegg

Mest leste siste måned

Slik jeg ser det
av
Magne Nylenna
26 dager siden / 1502 visninger
Kristnes omtale av president Trump.
av
Kjell Tveter
5 dager siden / 1381 visninger
Sekulariseringen av Rumi
av
Usman Rana
16 dager siden / 1096 visninger
Slappe konspirasjonsteoretikere
av
Øivind Bergh
12 dager siden / 1000 visninger
Med vandreskoene på
av
Anita Reitan
rundt 1 måned siden / 785 visninger
Stopp banningen, Vårt Land!
av
Terje Tønnessen
rundt 1 måned siden / 469 visninger

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere