Simen Bondevik

Leder, Akershus KrFU
10

Nobelkomiteen gjør en stor tabbe hvis de ikke gir Greta Thunberg årets fredspris

Publisert: 5. aug 2019

Den unge klimaaktivisten, Greta Thunberg, startet sitt fredelig oppgjør mot manglende klimahandling helt alene. Hun satte seg utenfor Riksdagshuset i Stockholm med en plakat med teksten «Skolstrejk for klimatet».

Nå har hun blitt ledende for en stor bevegelse av barn og unge verden over som streiker fra skolen i protest og fredelige demonstrasjoner mot manglende klimahandling fra voksne politikere. 

Det er ingen som fortjener fredsprisen mer enn Greta Thunberg i år. Nobelkomiteen gjør en stor tabbe dersom de ikke tildeler Thunberg årets fredspris. 

Fordi det å stoppe klimakrisen er et av vår tids viktigste bidrag for å bevare verdensfreden. Klimahandling og fredsarbeid går nemlig hånd i hånd. Klimakrisen kommer til å få stadig mer fatale konsekvenser dersom vi ikke får stoppet den, og det vil føre til alvorlige konflikter og kanskje til og med kriger i berørte områder. 

Fremgangsmåten er også beundringsverdig i et fredsbevarende perspektiv. Selv om Greta Thunberg har uttrykt stor fortvilelse og sinne over manglende klimahandling fra politikerne, har hun alltid opptrådt saklig og fredelig. Oppfordringene i talene hennes har alltid vært å samles og forenes om handling mot klimakrisen. Et viktig budskap, og et fredelig budskap. 

2 liker  

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Berit Aalborg, politisk redaktør Vårt Land

Skriv innlegg

Mest leste siste måned

Hvorfor jeg er kristen
av
Geir Tryggve Hellemo
12 dager siden / 1839 visninger
Tilbake til humanismen
av
Hans Anton Grønskag
6 måneder siden / 1534 visninger
Min drøm for 2020
av
Ragnhild Mestad
28 dager siden / 1193 visninger
Hva Ari Behn åpenbart gikk glipp av
av
Leif Knutsen
rundt 1 måned siden / 1085 visninger
Storpolitikk i religionens vold
av
Ingrid Vik
22 dager siden / 835 visninger
Juleangst og julelettelse
av
Aud Irene Svartvasmo
rundt 1 måned siden / 809 visninger

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere