Simen Bondevik

Leder, Akershus KrFU
8

Nobelkomiteen gjør en stor tabbe hvis de ikke gir Greta Thunberg årets fredspris

Publisert: 5. aug 2019

Den unge klimaaktivisten, Greta Thunberg, startet sitt fredelig oppgjør mot manglende klimahandling helt alene. Hun satte seg utenfor Riksdagshuset i Stockholm med en plakat med teksten «Skolstrejk for klimatet».

Nå har hun blitt ledende for en stor bevegelse av barn og unge verden over som streiker fra skolen i protest og fredelige demonstrasjoner mot manglende klimahandling fra voksne politikere. 

Det er ingen som fortjener fredsprisen mer enn Greta Thunberg i år. Nobelkomiteen gjør en stor tabbe dersom de ikke tildeler Thunberg årets fredspris. 

Fordi det å stoppe klimakrisen er et av vår tids viktigste bidrag for å bevare verdensfreden. Klimahandling og fredsarbeid går nemlig hånd i hånd. Klimakrisen kommer til å få stadig mer fatale konsekvenser dersom vi ikke får stoppet den, og det vil føre til alvorlige konflikter og kanskje til og med kriger i berørte områder. 

Fremgangsmåten er også beundringsverdig i et fredsbevarende perspektiv. Selv om Greta Thunberg har uttrykt stor fortvilelse og sinne over manglende klimahandling fra politikerne, har hun alltid opptrådt saklig og fredelig. Oppfordringene i talene hennes har alltid vært å samles og forenes om handling mot klimakrisen. Et viktig budskap, og et fredelig budskap. 

2 liker  

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Alf Gjøsund, religions- og debattredaktør Vårt Land

Skriv innlegg

Mest leste siste måned

Kristen kamelsluking
av
Espen Ottosen
25 dager siden / 3587 visninger
En prest og en gave
av
Anita Reitan
19 dager siden / 2543 visninger
For kort for Jesus?
av
Øyvind Hadland
rundt 1 måned siden / 2187 visninger
Fem om dagen: en sunn tro
av
Berit Hustad Nilsen
19 dager siden / 1866 visninger
Snevert om synd
av
Torunn Båtvik
4 dager siden / 1825 visninger
Politikk og religion sauses sammen
av
Helge Simonnes
16 dager siden / 1707 visninger
Religiøs fyllefest på Visjon Norge
av
Levi Fragell
4 dager siden / 1612 visninger

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere