Bjørn-Kristian Svendsrud

6

Norsk olje og gass – en del av løsningen

For å imøtekomme klimautfordringene er det en selvfølge at vi skal produsere olje og gass.

Publisert: 2. aug 2019

Unge Høyre er på ville veier i klimadebatten når de signaliserer en nedleggelse av olje- og gassnæringen for å imøtekomme klimautfordringene. Det er ikke riktig vei å gå. Vi kan ikke legge ned Norges desidert mest lønnsomme næring, når vi er avhengig av olje og gass for å opprettholde dagens energibehov, sett ut i fra økt befolkningsvekst på jordkloden.

Utslippene fra norsk sokkel har 50 % lavere utslipp enn resten av produksjonslandene. Norsk gass sørger for at Storbritannia kutter sine utslipp. Norsk gass er også en del av planen for Tyskland, og Die Grünen, MDGs søsterparti i Tyskland sier selv at gass er en premissleverandør for å kutte de europeiske utslippene på sikt. Samtidig som EU sanksjonerer mot Russland og Nord Stream 2 står en usikker tid i møte, må norsk olje- og gassproduksjon være en del av løsningen på utfasingen av kullnæringen i Øst-Europa.

Vi må også tenke i nye baner for å løse klimautfordringene. Det betyr å ta i bruk energikilder som skaper debatt. Kjernekraft er en del av løsningen på problemet. En særdeles effektiv energikilde som kan gi kan mange husstander strøm, uten å ta i bruk energikilder som kull. Det er også en selvfølge at vi må bruke våre naturressurser på best mulig måte. Derfor må vi utnytte våre vann- og vindkraftressurser.

Vi må heller se på olje og gass som en del av løsningen på problemet. Det er en sentral faktor for at vi skal klare å kutte utslippene i fremtiden og løse fremtidige klimaavtaler. Det burde Unge Høyre også forstå.

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Berit Aalborg, politisk redaktør Vårt Land

Skriv innlegg

Mest leste siste måned

Hvorfor jeg er kristen
av
Geir Tryggve Hellemo
12 dager siden / 1845 visninger
Tilbake til humanismen
av
Hans Anton Grønskag
6 måneder siden / 1552 visninger
Min drøm for 2020
av
Ragnhild Mestad
28 dager siden / 1217 visninger
Hva Ari Behn åpenbart gikk glipp av
av
Leif Knutsen
rundt 1 måned siden / 1092 visninger
Storpolitikk i religionens vold
av
Ingrid Vik
22 dager siden / 836 visninger
Juleangst og julelettelse
av
Aud Irene Svartvasmo
rundt 1 måned siden / 809 visninger

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere