Jenny Magdalena Tellefsen

1

En virkelighet større enn bare bilder

Den virtuelle virkeligheten inne på instagram påvirker oss. Vi må bare være bevisste på det slik at den ekte virkeligheten vår, eller selve livet, ikke stjeles av det overmåte perfekte og vakre bildet sosiale medier kan gi oss.

Publisert: 30. jul 2019

Siste skrik er at roboter har blitt influensere eller såkalte påvirkere på instagram. For eksempel har den virtuelle modellen Lil Miquela (@lilmiquela) fått 1,6 millioner følgere på instagram. Når jeg raskt kikker igjennom denne modellens instagram-konto blir jeg slått av utallige poseringer, sterke farger og kjenner på hvor fryktelig lei jeg blir av hvor perfekt alt skal være på utsiden. Egentlig tenker jeg disse robotene speiler noe som gjennomsyrer store deler av instagram. Det skal være vakkert utseende, vakker sminke, vakker kropp, vakre klær, vakre omgivelser - og feedback fra følgere på det vakre livet.

Jeg tror mennesker er så mye mer enn det vi ser. I dag skal alt tas bilde av og vises frem på sosiale medier. Iskremen i hånden, selfies fra siste konsert, brune lår under en roman lest på stranden i Spania og posering med en kul outfit foran en grå betongvegg i LA. Alt skal være så gjennomført. Alt skal fascinere følgere. Alt skal være så oppsiktsvekkende. Og alt skal tilfredsstille øynene til de som ser. Til slutt frykter jeg vi ser hele virkeligheten vår kun gjennom bilder. Siden hjernen kan oppfatte bilder 60 000 ganger raskere enn tekst er det ikke rart at påvirkning skjer gjennom nettopp bilder.

Hvis vi ikke tenker etter blir vi fort kun et svar til forventninger. Et svar på det vi tror folk vil like. Vi får vakre bilder, og blir populære - men er det selve livet?


1 liker  

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Berit Aalborg, politisk redaktør Vårt Land

Skriv innlegg

Mest leste siste måned

Slik jeg ser det
av
Magne Nylenna
25 dager siden / 1500 visninger
Kristnes omtale av president Trump.
av
Kjell Tveter
5 dager siden / 1319 visninger
Sekulariseringen av Rumi
av
Usman Rana
15 dager siden / 1096 visninger
Slappe konspirasjonsteoretikere
av
Øivind Bergh
12 dager siden / 996 visninger
Med vandreskoene på
av
Anita Reitan
rundt 1 måned siden / 785 visninger
Stopp banningen, Vårt Land!
av
Terje Tønnessen
rundt 1 måned siden / 463 visninger
Alle eller ingen?
av
Knut Alfsvåg
21 dager siden / 454 visninger

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere