Øivind Varkøy

1

Etterlysning: Thomas – tvileren

Kristoffersens vankelmodighet blir dessverre særdeles tydelig når han fremhever at han ikke ser noen grunn til å betvile noens eventuelle vitnesbyrd.

Publisert: 29. jul 2019

I flere oppslag i forbindelse med den argentinske pastoren Claudio Freidzons besøk på det pinsekarismatiske stevnet Himmel og Hav, er det rettet et sterkt og betimelig kritisk søkelys mot påstander om helbredelse blant annet av overvekt, Downs syndrom og kortvoksthet.

I en epost, referert i Vårt Land 26. juli, sier talspersonen for norske pinsevenner, Sigmund Kristoffersen at Freidzon, så vidt han kjenner til, er en respektert pastor og forkynner i pinsebevegelsen i Argentina. Kristoffersen poengterer at mennesker selv bestemmer hva de ønsker forbønn for, samtidig som han formidler en vag kritikk av det å viderebringe vitnesbyrd som kan gi friske mennesker et signal om at de er syke.

Kristoffersens vankelmodighet blir dessverre særdeles tydelig når han videre fremhever at han ikke ser noen grunn til å betvile noens eventuelle vitnesbyrd. Vi må anta at dette også for eksempel gjelder historier om en overvektig person som går ned 40 kilo i løpet av få minutter, og en kortvokst som oppnår normal høyde.

I motsetning til Kristoffersen påtar jeg meg gjerne rollen som en tviler av Thomas’ kaliber, og utfordrer herved de rette personer (arrangørene av stevnet i Arendal?) til å legge frem dokumentasjon av minst én av de påståtte helbredelsene. Hva med noen før-og-etter-bilder av den kortvokste som har blitt normal?

I en tid hvor smått og stort (sic!) formidles på sosiale medier, skulle det være rimelig å anta at en slik påstått radikal forandring i en persons liv enkelt skulle kunne dokumenteres. Så får vi se om det er jeg som er i overkant tvilende, eller om det Kristoffersen som er i overkant godtroende.

Øivind Varkøy, Oslo

5 liker  

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Berit Aalborg, politisk redaktør Vårt Land

Skriv innlegg

Mest leste siste måned

Idiotforklarer kristen høyreside
av
Espen Ottosen
29 dager siden / 1725 visninger
Servietter og skam
av
Merete Thomassen
22 dager siden / 1659 visninger
Ord som truer vår religionsfrihet
av
Trond Bakkevig
22 dager siden / 1505 visninger
Hva skjer Hanvold?
av
Bendik Storøy Hermansen
20 dager siden / 1455 visninger
En samfunnsskapende kraft
av
Berit Hustad Nilsen
24 dager siden / 1380 visninger
Tenåringstrass i regjeringen
av
Usman Rana
rundt 1 måned siden / 1362 visninger
Glansbilder av Sjømannskirken?
av
Arnfinn Eng
rundt 1 måned siden / 1273 visninger
170 år med misforståelser
av
Joanna Bjerga
10 dager siden / 976 visninger

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere