Verdidebatt

Etterlysning: Thomas – tvileren

Kristoffersens vankelmodighet blir dessverre særdeles tydelig når han fremhever at han ikke ser noen grunn til å betvile noens eventuelle vitnesbyrd.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.
I flere oppslag i forbindelse med den argentinske pastoren Claudio Freidzons besøk på det pinsekarismatiske stevnet Himmel og Hav, er det rettet et sterkt og betimelig kritisk søkelys mot påstander om helbredelse blant annet av overvekt, Downs syndrom og kortvoksthet.

I en epost, referert i Vårt Land 26. juli, sier talspersonen for norske pinsevenner, Sigmund Kristoffersen at Freidzon, så vidt han kjenner til, er en respektert pastor og forkynner i pinsebevegelsen i Argentina. Kristoffersen poengterer at mennesker selv bestemmer hva de ønsker forbønn for, samtidig som han formidler en vag kritikk av det å viderebringe vitnesbyrd som kan gi friske mennesker et signal om at de er syke.

Kristoffersens vankelmodighet blir dessverre særdeles tydelig når han videre fremhever at han ikke ser noen grunn til å betvile noens eventuelle vitnesbyrd. Vi må anta at dette også for eksempel gjelder historier om en overvektig person som går ned 40 kilo i løpet av få minutter, og en kortvokst som oppnår normal høyde.

I motsetning til Kristoffersen påtar jeg meg gjerne rollen som en tviler av Thomas’ kaliber, og utfordrer herved de rette personer (arrangørene av stevnet i Arendal?) til å legge frem dokumentasjon av minst én av de påståtte helbredelsene. Hva med noen før-og-etter-bilder av den kortvokste som har blitt normal?

I en tid hvor smått og stort (sic!) formidles på sosiale medier, skulle det være rimelig å anta at en slik påstått radikal forandring i en persons liv enkelt skulle kunne dokumenteres. Så får vi se om det er jeg som er i overkant tvilende, eller om det Kristoffersen som er i overkant godtroende.

Øivind Varkøy, Oslo

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt