Øivind Varkøy

1

Etterlysning: Thomas – tvileren

Kristoffersens vankelmodighet blir dessverre særdeles tydelig når han fremhever at han ikke ser noen grunn til å betvile noens eventuelle vitnesbyrd.

Publisert: 29. jul 2019

I flere oppslag i forbindelse med den argentinske pastoren Claudio Freidzons besøk på det pinsekarismatiske stevnet Himmel og Hav, er det rettet et sterkt og betimelig kritisk søkelys mot påstander om helbredelse blant annet av overvekt, Downs syndrom og kortvoksthet.

I en epost, referert i Vårt Land 26. juli, sier talspersonen for norske pinsevenner, Sigmund Kristoffersen at Freidzon, så vidt han kjenner til, er en respektert pastor og forkynner i pinsebevegelsen i Argentina. Kristoffersen poengterer at mennesker selv bestemmer hva de ønsker forbønn for, samtidig som han formidler en vag kritikk av det å viderebringe vitnesbyrd som kan gi friske mennesker et signal om at de er syke.

Kristoffersens vankelmodighet blir dessverre særdeles tydelig når han videre fremhever at han ikke ser noen grunn til å betvile noens eventuelle vitnesbyrd. Vi må anta at dette også for eksempel gjelder historier om en overvektig person som går ned 40 kilo i løpet av få minutter, og en kortvokst som oppnår normal høyde.

I motsetning til Kristoffersen påtar jeg meg gjerne rollen som en tviler av Thomas’ kaliber, og utfordrer herved de rette personer (arrangørene av stevnet i Arendal?) til å legge frem dokumentasjon av minst én av de påståtte helbredelsene. Hva med noen før-og-etter-bilder av den kortvokste som har blitt normal?

I en tid hvor smått og stort (sic!) formidles på sosiale medier, skulle det være rimelig å anta at en slik påstått radikal forandring i en persons liv enkelt skulle kunne dokumenteres. Så får vi se om det er jeg som er i overkant tvilende, eller om det Kristoffersen som er i overkant godtroende.

Øivind Varkøy, Oslo

5 liker  

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Berit Aalborg, politisk redaktør Vårt Land

Skriv innlegg

Mest leste siste måned

Ja vi elsker alle i dette landet
av
Jarle Mong
3 dager siden / 2235 visninger
Mel gir stabilitet
av
Ingrid Vik
25 dager siden / 1867 visninger
Den norske kirke og pornografi
av
Marthe Kristine Østerud Primstad
rundt 1 måned siden / 1191 visninger
Hvem skal bli født?
av
Paul Leer-Salvesen
6 dager siden / 890 visninger
Livet er ferskvare
av
Magne Nylenna
rundt 1 måned siden / 831 visninger
Mor eller menneske?
av
Liv Osnes Dalbakken
27 dager siden / 670 visninger

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere