Werner Andersen

3

Er det virkelig nødvendig med Alkohol i Nattverden ?

Jeg mener at jo høyere alkoholprosent jo lettere er det å se verdens Lys .

Publisert: 22. jul 2019

Er det så enkelt at en prest eller forstander bare kan stikke innom rema 1000 for å kjøpe noe kjeks og et par flasker alkoholfri eplenektar til søndagens nattverd ?

Det meste er blitt utvannet i den norske kirke og det kan være smart å titte litt over til hvordan de eldste kirkesamfunnene gjør dette og fundere litt over hva symbolene som brukes egentlig betyr,

Paven har en tradisjon som har vært uforandret i hundrevis av år når han utfører sitt rituale i St. Peters Kirken i Roma ; 

Ved messens slutt  så mørklegger han altret ved å bruke røkelse ..  Så løfter paven  opp en oblat som ligner en hvit sirkelformet Sol og   løfter oblaten mot  noen store bokstaver på veggen : Solvtvm .   vi kjenner di tre første bokstavene , Sol .  Paven kneler igjen og løfter vinen opp , ikke mot Kristus men mot  bokstavene Solvtvm og vinen blir gitt til menigheten.  Messen avsluttes ved at menigheten går fra Mørket  mot den blendende lyse utgangen ,  det er vel mange norske kirkegjengere som har myst imot Lyset når dem haster ut av kirkerommet og nikker hurtig takk til Presten på vei ut.


Du skal lete lenge etter en Jesus figur i  katolske kirkebygg , men det vrimler av Sol symboler. i den norske kirken er det dessverre få Sol symboler igjen , hvor ble det av prestekragen ....


Slik det er i dag må det relativt mye alkohol i nattverdsvinen for å få den alminnelige kirkegjenger til å få øye på verdens Lys ; Solen.

 

Alkoholikerne da ? 

Ja det er et problem , kanskje dem kunne få litt sopp for det ble jo benyttet i gamle testamentet av samme årsak .  Det henger da fremdeles sopp  figurer på juletrærne i endel kirker jeg har vært i ... eller er dem bare til pynt ?


Så både røkelsen og alkoholen har en helt bestemt funksjon og dette viste bla Aaron og egyptologen Moses da dem brukte røkelses karet foran altrene til Månen og Solen , mer om dette i en annen anledning om ikke moderators gjentagende sensur hindrer dette.  


Selv går jeg ikke til nattverd , som homofil , praktiserende sådan , så vil jeg nødig støte noen rettroende. Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Berit Aalborg, politisk redaktør Vårt Land

Skriv innlegg

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere