Fred Søndby

63

Lomheim og Thomassen: Kom til saken!

Publisert: 16. jul 2019

Debatten som har foregått mellom professor Sylfest  Lomheim og teolog Merete Thomassen i Vårt Lands spalter nå i sommer, forekommer meg å handle mer om hvem som har skrevet hva, enn om saklig innhold. Dette kan lett få en utenforstående leser til å undres på om det her dreier seg mer om en kulturkollisjon når representanter for ulike fagmiljøer møtes, enn om hvordan vi formulerer oss i bønn overfor Gud - som jo er temaet i boken som diskuteres. 

Det er riktignok sommer, med lite som skjer på kulturfronten - men likevel er det lite gagnlig å fore oss lesere med denne formen for agurknytt. Kanskje burde Vårt Land invitere Lomheim og Thomassen på en kopp kaffe og en uformell prat nå i sommervarmen? Da tror jeg disse formelle innvendingene kunne fått en rask løsning - for deretter å legge til rette for en fornuftig samtale om tro og bønneliv. På dette området tror jeg begge disse dyktige fagpersonene kunne ha mye å gi!  

1 liker  

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Berit Aalborg, politisk redaktør Vårt Land

Skriv innlegg

Mest leste siste måned

Slik jeg ser det
av
Magne Nylenna
17 dager siden / 1467 visninger
Med vandreskoene på
av
Anita Reitan
27 dager siden / 1285 visninger
Sekulariseringen av Rumi
av
Usman Rana
8 dager siden / 982 visninger
Slappe konspirasjonsteoretikere
av
Øivind Bergh
4 dager siden / 908 visninger
Morna, Facebook!
av
Heidi Terese Vangen
rundt 1 måned siden / 792 visninger
Stopp banningen, Vårt Land!
av
Terje Tønnessen
26 dager siden / 577 visninger

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere