Svein Helge Bergfjord Torsteinsbø

1

Åpent brev til misjonsledere!

Send emissærer og predikanter ut til folket, så vil misjonsgløden tennes og gavene strømme inn.

Publisert: 11. jul 2019

3. juli 2019 kunne man i Vårt Land lese en artikkel om fem strategier som skal få orden på økonomien­ i Normisjon og at Normisjon forventer å gå med overskudd det kommende året. En ting jeg imidlertid har vært forundret over i flere organisasjoners strategiplaner, er den totale mangelen på å innlemme en utstrakt emissær- og predikantvirksomhet i strategien for å sikre organisasjonenes økonomi.

Bekymringsverdig

Jeg gleder meg sammen med mine brødre og søstre i Nor­misjon som endelig ser ut til å gå i økonomisk overskudd det kommende året. Dette skal ­ledelsen og det frivillige misjonsfolket ha ros for. Men jeg finner også flere betenkeligheter med den strategien både Normisjon og Det Norske Misjonsselskap (min egen organisasjon) gjør for å løfte økonomien.

Økonomi- og administrasjonssjefen i Normisjon nevner fem strategier for å få en bedret økonomi. Disse er: budsjettdisiplin, økonomistyring, effektivisering, samsvar mellom gaveinntekter og misjonsinntekter og å få mer ut av organisasjonens eiendommer. Dette ligner strategien man har i Det Norske Misjonsselskap (NMS).

Styrke. 

Det som gjør meg urolig er at ingen av organisasjonene nevner noe om å styrke misjons­arbeidet i Norge gjennom en utvidet emissær- og misjonærvirksomhet. Da NMS holdt på å gå konkurs i de harde 1920-årene­, var det nettopp der man satset­. Utstrakt emissær- og misjonærvirksomhet i Norge sikret gave- og misjonsinntekter. Den gang visste organisasjonene at de måtte ha med seg det norske misjonsfolket og ikke bare satse i misjonslandene. Slik fikk man økonomisk overskudd og ny glød for å bringe evangeliet ut til fjerne himmelstrøk.

Vi trenger organisasjoner som møter misjonsfolket i foreningene, på bedehusene og i hjemmene. Da vil atter gløden tennes. Så kjære misjonsledere, ta med dere misjonsfolket i strategi­planene. Ansett emissærer og predikanter som kan gi misjonsfolket glød og den næring de trenger. Skap en vekkelsesbevegelse med emissærer og predikanter som reiser land og strand og legger veden til rette slik at Ånden kan tenne den, og skap robuste organisasjoner som fungerer fra fotfolkets og ikke ledelsens ideer. Det er dette misjonsfolket nå trenger.

Et siste formanende ord som Paulus sa til den romerske ­menighet: «Så kommer da troen av forkynnelsen, og forkynnelsen ved Kristi ord» (Rom. 10,17).

1 liker  

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Berit Aalborg, politisk redaktør Vårt Land

Skriv innlegg

Mest leste siste måned

Idiotforklarer kristen høyreside
av
Espen Ottosen
29 dager siden / 1725 visninger
Servietter og skam
av
Merete Thomassen
22 dager siden / 1659 visninger
Ord som truer vår religionsfrihet
av
Trond Bakkevig
22 dager siden / 1505 visninger
Hva skjer Hanvold?
av
Bendik Storøy Hermansen
20 dager siden / 1455 visninger
En samfunnsskapende kraft
av
Berit Hustad Nilsen
24 dager siden / 1380 visninger
Tenåringstrass i regjeringen
av
Usman Rana
rundt 1 måned siden / 1362 visninger
Glansbilder av Sjømannskirken?
av
Arnfinn Eng
rundt 1 måned siden / 1273 visninger
170 år med misforståelser
av
Joanna Bjerga
10 dager siden / 976 visninger

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere