Mari Holm Lønseth

Stortingsrepresentant (Høyre)
1

Blodig urettferdig kommunekritikk, Bergstø!

I et innlegg med en språkbruk som en knapt skulle tro kunne komme på trykk, skriver SVs nestleder Kirsti Bergstø om en «blodig sentralisering» (VL 02.07.19).

Publisert: 8. jul 2019

Over en full side legger hun ut om alt som er galt, og enda litt til. Men hun finner ikke plass til en eneste løsning som SV ønsker å gjennomføre, kun kritikk og reversering. Det er åpenbart at SV prøver seg på den ultratabloide Senterparti-taktikken med å være den beste til å kritisere.

Det går veldig godt i Distrikts-Norge om dagen. Iblant kan man lure på hvilken verden SV lever i. De overser at Kommune-
Norge går med rekordoverskudd. De overser at det aldri har vært færre kommuner i økonomisk ubalanse. Ja, de overser til og med at næringslivet i Distrikts-Norge går så det suser. Fakta er visst ikke så viktig når man vil ha ting på trykk.

Feil bilde

Det viktigste ser ut til å være å tilpasse terrenget til egen virkelighetsforståelse. Men på samme måte som at en kartleser på sommerferie på et eller annet tidspunkt innser at han holder kartet opp ned, må også SV innse at bildet de forsøker å tegne av Norge ikke stemmer.

Distriktene trenger flere lønnsomme arbeidsplasser, gode velferdstjenester og bedre vei. Derfor må vi sørge for at næringslivet i hele Norge tilbys gode og forutsigbare vilkår. Vi skal fortsette å bygge veier og holde skattenivået nede. Norske bedrifter skal ikke betale mye mer skatt, SV. Da gir vi utenlandske selskaper sjansen til å overta norske selskaper, uten at de må betale den samme skatten. Det er dårlig næringspolitikk, og derfor også dårlig distriktspolitikk.

Mer til kommunene

SV bryr seg forbausende lite om kvalitet i velferdstilbudet. De snakker om passkontorer, NAV-kontor og skattekontor. Ikke om hvordan barna kan lære mer i skolen, de eldre få bedre helsehjelp eller hvordan kommunehuset kan driftes mer effektivt. Verden og Norge endrer seg. Derfor tilpasser Høyre politikken til den virkeligheten vi lever i. Derfor øker vi antallet politifolk per innbygger. Vi flytter makt, oppgaver og arbeidsplasser ut av Oslo, fordi vi mener at beslutninger skal tas så nær folk som mulig. Vi sørger også for flere digitale tjenester og mer makt til kommunene.

For Høyre handler distriktspolitikk om lønnsomme arbeidsplasser, om gode velferdstilbud og om samferdsel. Det er det som gir resultater, ikke skremselspropaganda og drømmen om gamle dager.

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Alf Gjøsund, religions- og debattredaktør Vårt Land

Skriv innlegg

Mest leste siste måned

Pride har nådd sin peak
av
Tonje Gjevjon
23 dager siden / 8301 visninger
Vi som ikkje forstår Pride
av
Emil André Erstad
24 dager siden / 6249 visninger
Sangens elv stopper opp
av
Harald Bjørkøy
18 dager siden / 3350 visninger
Isolerte menigheter
av
Vårt Land
13 dager siden / 2614 visninger
Det er normalt å bli eldre
av
Magne Nylenna
21 dager siden / 2142 visninger
Sant og usant fra Lomheim
av
Merete Thomassen
9 dager siden / 1942 visninger
En verdig død for alle
av
Marie Aakre
11 dager siden / 1697 visninger
Oase og snever kritikk
av
Vårt Land
7 dager siden / 1678 visninger
Den tunge arven
av
Ingrid Nyhus
7 dager siden / 1538 visninger

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere