Mari Holm Lønseth

Stortingsrepresentant (Høyre)
1

Blodig urettferdig kommunekritikk, Bergstø!

I et innlegg med en språkbruk som en knapt skulle tro kunne komme på trykk, skriver SVs nestleder Kirsti Bergstø om en «blodig sentralisering» (VL 02.07.19).

Publisert: 8. jul 2019

Over en full side legger hun ut om alt som er galt, og enda litt til. Men hun finner ikke plass til en eneste løsning som SV ønsker å gjennomføre, kun kritikk og reversering. Det er åpenbart at SV prøver seg på den ultratabloide Senterparti-taktikken med å være den beste til å kritisere.

Det går veldig godt i Distrikts-Norge om dagen. Iblant kan man lure på hvilken verden SV lever i. De overser at Kommune-
Norge går med rekordoverskudd. De overser at det aldri har vært færre kommuner i økonomisk ubalanse. Ja, de overser til og med at næringslivet i Distrikts-Norge går så det suser. Fakta er visst ikke så viktig når man vil ha ting på trykk.

Feil bilde

Det viktigste ser ut til å være å tilpasse terrenget til egen virkelighetsforståelse. Men på samme måte som at en kartleser på sommerferie på et eller annet tidspunkt innser at han holder kartet opp ned, må også SV innse at bildet de forsøker å tegne av Norge ikke stemmer.

Distriktene trenger flere lønnsomme arbeidsplasser, gode velferdstjenester og bedre vei. Derfor må vi sørge for at næringslivet i hele Norge tilbys gode og forutsigbare vilkår. Vi skal fortsette å bygge veier og holde skattenivået nede. Norske bedrifter skal ikke betale mye mer skatt, SV. Da gir vi utenlandske selskaper sjansen til å overta norske selskaper, uten at de må betale den samme skatten. Det er dårlig næringspolitikk, og derfor også dårlig distriktspolitikk.

Mer til kommunene

SV bryr seg forbausende lite om kvalitet i velferdstilbudet. De snakker om passkontorer, NAV-kontor og skattekontor. Ikke om hvordan barna kan lære mer i skolen, de eldre få bedre helsehjelp eller hvordan kommunehuset kan driftes mer effektivt. Verden og Norge endrer seg. Derfor tilpasser Høyre politikken til den virkeligheten vi lever i. Derfor øker vi antallet politifolk per innbygger. Vi flytter makt, oppgaver og arbeidsplasser ut av Oslo, fordi vi mener at beslutninger skal tas så nær folk som mulig. Vi sørger også for flere digitale tjenester og mer makt til kommunene.

For Høyre handler distriktspolitikk om lønnsomme arbeidsplasser, om gode velferdstilbud og om samferdsel. Det er det som gir resultater, ikke skremselspropaganda og drømmen om gamle dager.

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Berit Aalborg, politisk redaktør Vårt Land

Skriv innlegg

Mest leste siste måned

Glansbilder av Sjømannskirken?
av
Arnfinn Eng
21 dager siden / 1816 visninger
Servietter og skam
av
Merete Thomassen
13 dager siden / 1585 visninger
Tenåringstrass i regjeringen
av
Usman Rana
22 dager siden / 1565 visninger
Idiotforklarer kristen høyreside
av
Espen Ottosen
20 dager siden / 1484 visninger
Ord som truer vår religionsfrihet
av
Trond Bakkevig
12 dager siden / 1387 visninger
En samfunnsskapende kraft
av
Berit Hustad Nilsen
15 dager siden / 1342 visninger
Hva skjer Hanvold?
av
Bendik Storøy Hermansen
10 dager siden / 1245 visninger
Stolthet er undervurdert
av
Magne Nylenna
25 dager siden / 1162 visninger

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere