Jørn Maurstad

29

Tro eller mennesker.

Senneset og Endsjø går for langt i sin kritikk av konservative kristne i Norge. De har ikke forstått at kirkens trosgrunnlag åpner for flere syn, uten at tro må settes opp mot mennesker.

Publisert: 3. jul 2019

Ingeborg Senneset går for langt i sin kritikk av kristne som avviser homofilt samliv. I et debattinnlegg i Aftenposten kalt ‘Homofili og helvete’ skriver hun: «Religiøse krefter vil kontrollere andres seksualitet. La ikke tro få bedre beskyttelse enn mennesker». Debattinnlegget blir så kommentert av Ottosen, som Dag Øistein Endsjø videre kommenterer i Aftenposten i dag undertittelen: ‘LHBT –personer har grunn til å være bekymret på grunn av konservative kristne’. Kritikken belegges med en rekke eksempler fra utlandet. 

Men både Senneset og Endsjø overser noe viktig ved kristen tro. Den norske kirke har vedtatt at det skal være to syn i denne saken. Derfor er også den meningen Espen Ottosen står for akseptabel innenfor kirken. Det finnes homofile som mener det er riktig å leve i sølibat, av den grunn trengs begge syn i kirken. Det tar ikke Senneset eller Endsjø hensyn til. Dessuten finnes det konservative som støtter likekjønnede ekteskap. Dette tar heller ikke Senneset eller Endsjø hensyn til. 

Å respektere ulike meninger er det som må til for å fremme toleranse. Den norske kirkes trosgrunnlag åpner for at det kan legges ulik skriftforståelse til grunn. Det følger fra kirkens bekjennelsesskrifter. Derfor kan man ha ulike meninger innenfor kirken, uten at noens tro må bekjempes. Dette er altså et annet prinsipp enn det Senneset legger til grunn, når hun baserer argumentasjonen sin på å sette beskyttelsen av tro, opp mot beskyttelsen av mennesker.

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Berit Aalborg, politisk redaktør Vårt Land

Skriv innlegg

Mest leste siste måned

Sjelesørgeren Alf Gjøsund
av
Vebjørn Selbekk
22 dager siden / 5216 visninger
Religiøs fyllefest på Visjon Norge
av
Levi Fragell
rundt 1 måned siden / 3249 visninger
Hva KRIK er og skal være
av
Bjørnulf Tveit Benestad
24 dager siden / 2364 visninger
Om Atle Sommerfeldts oppgjør med Alv Magnus
av
Andreas Nordli
rundt 1 måned siden / 2289 visninger
Snevert om synd
av
Torunn Båtvik
rundt 1 måned siden / 2223 visninger
Støre-saken: Blodtåke i NRK
av
Vårt Land
21 dager siden / 1788 visninger
KRIK ved et veiskille
av
Øivind Benestad
25 dager siden / 1766 visninger
KRIKs spagat
av
Vårt Land
22 dager siden / 1748 visninger
En løsning som inkluderer
av
Berit Hustad Nilsen
18 dager siden / 1680 visninger

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere