Jørn Maurstad

25

Tro eller mennesker.

Senneset og Endsjø går for langt i sin kritikk av konservative kristne i Norge. De har ikke forstått at kirkens trosgrunnlag åpner for flere syn, uten at tro må settes opp mot mennesker.

Publisert: 3. jul 2019

Ingeborg Senneset går for langt i sin kritikk av kristne som avviser homofilt samliv. I et debattinnlegg i Aftenposten kalt ‘Homofili og helvete’ skriver hun: «Religiøse krefter vil kontrollere andres seksualitet. La ikke tro få bedre beskyttelse enn mennesker». Debattinnlegget blir så kommentert av Ottosen, som Dag Øistein Endsjø videre kommenterer i Aftenposten i dag undertittelen: ‘LHBT –personer har grunn til å være bekymret på grunn av konservative kristne’. Kritikken belegges med en rekke eksempler fra utlandet. 

Men både Senneset og Endsjø overser noe viktig ved kristen tro. Den norske kirke har vedtatt at det skal være to syn i denne saken. Derfor er også den meningen Espen Ottosen står for akseptabel innenfor kirken. Det finnes homofile som mener det er riktig å leve i sølibat, av den grunn trengs begge syn i kirken. Det tar ikke Senneset eller Endsjø hensyn til. Dessuten finnes det konservative som støtter likekjønnede ekteskap. Dette tar heller ikke Senneset eller Endsjø hensyn til. 

Å respektere ulike meninger er det som må til for å fremme toleranse. Den norske kirkes trosgrunnlag åpner for at det kan legges ulik skriftforståelse til grunn. Det følger fra kirkens bekjennelsesskrifter. Derfor kan man ha ulike meninger innenfor kirken, uten at noens tro må bekjempes. Dette er altså et annet prinsipp enn det Senneset legger til grunn, når hun baserer argumentasjonen sin på å sette beskyttelsen av tro, opp mot beskyttelsen av mennesker.

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Alf Gjøsund, religions- og debattredaktør Vårt Land

Skriv innlegg

Mest leste siste måned

Pride har nådd sin peak
av
Tonje Gjevjon
23 dager siden / 8315 visninger
Vi som ikkje forstår Pride
av
Emil André Erstad
24 dager siden / 6270 visninger
Sangens elv stopper opp
av
Harald Bjørkøy
18 dager siden / 3353 visninger
Isolerte menigheter
av
Vårt Land
13 dager siden / 2619 visninger
Det er normalt å bli eldre
av
Magne Nylenna
21 dager siden / 2147 visninger
Sant og usant fra Lomheim
av
Merete Thomassen
9 dager siden / 1949 visninger
En verdig død for alle
av
Marie Aakre
11 dager siden / 1699 visninger
Oase og snever kritikk
av
Vårt Land
7 dager siden / 1693 visninger
Den tunge arven
av
Ingrid Nyhus
7 dager siden / 1544 visninger

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere