Jørn Maurstad

53

Tro eller mennesker.

Senneset og Endsjø går for langt i sin kritikk av konservative kristne i Norge. De har ikke forstått at kirkens trosgrunnlag åpner for flere syn, uten at tro må settes opp mot mennesker.

Publisert: 3. jul 2019

Ingeborg Senneset går for langt i sin kritikk av kristne som avviser homofilt samliv. I et debattinnlegg i Aftenposten kalt ‘Homofili og helvete’ skriver hun: «Religiøse krefter vil kontrollere andres seksualitet. La ikke tro få bedre beskyttelse enn mennesker». Debattinnlegget blir så kommentert av Ottosen, som Dag Øistein Endsjø videre kommenterer i Aftenposten i dag undertittelen: ‘LHBT –personer har grunn til å være bekymret på grunn av konservative kristne’. Kritikken belegges med en rekke eksempler fra utlandet. 

Men både Senneset og Endsjø overser noe viktig ved kristen tro. Den norske kirke har vedtatt at det skal være to syn i denne saken. Derfor er også den meningen Espen Ottosen står for akseptabel innenfor kirken. Det finnes homofile som mener det er riktig å leve i sølibat, av den grunn trengs begge syn i kirken. Det tar ikke Senneset eller Endsjø hensyn til. Dessuten finnes det konservative som støtter likekjønnede ekteskap. Dette tar heller ikke Senneset eller Endsjø hensyn til. 

Å respektere ulike meninger er det som må til for å fremme toleranse. Den norske kirkes trosgrunnlag åpner for at det kan legges ulik skriftforståelse til grunn. Det følger fra kirkens bekjennelsesskrifter. Derfor kan man ha ulike meninger innenfor kirken, uten at noens tro må bekjempes. Dette er altså et annet prinsipp enn det Senneset legger til grunn, når hun baserer argumentasjonen sin på å sette beskyttelsen av tro, opp mot beskyttelsen av mennesker.

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Berit Aalborg, politisk redaktør Vårt Land

Skriv innlegg

Mest leste siste måned

Ja vi elsker alle i dette landet
av
Jarle Mong
12 dager siden / 2986 visninger
Er far og hans slekt uten betydning?
av
Øivind Benestad
9 dager siden / 1658 visninger
Hjemlengsel
av
Joanna Bjerga
10 dager siden / 1447 visninger
Mel gir stabilitet
av
Ingrid Vik
rundt 1 måned siden / 1404 visninger
Hvem skal bli født?
av
Paul Leer-Salvesen
15 dager siden / 1086 visninger
Visjon Norge og kritikk
av
Pål Georg Nyhagen
20 dager siden / 660 visninger

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere