Geir Husveg

11

Oppfordring til bønn for fred

Publisert: 2. jul 2019

For tiden er det enkelt å lære av verdensnyhetene at krig er ei utrolig destruktiv greie.  Situasjonen internasjonalt er alt annet enn preget av fredssignaler.  Nylig var det stygge spenninger mellom USA og Iran. Opptøyenene i Hong Kong er illevarslende. Russland har de facto i årevis vært i krig med Ukraina. For noen dager siden snappet jeg opp på internett en meget syrlig replikk fra England til Putin. Jeg frykter at det haster å samles i bønn for fred – skal vi unngå et sammenstøt mellom Nato og Russland.

Jens Stoltenberg sa for under et år siden på norsk fjernsyn at i dag har Nato ingen potensielle jevnbyrdige motstandere i verden. Putin erklærte nylig Russland uovervinnelig i forbindelse med en militærparade. Det kunne være for å styrke hans egen posisjon blant velgerne. For noen år siden fikk jeg en brosjyre i posten med oppfordring til forbønn for en del herskere rundt om i verden. Begrunnelsen var Jesu oppfordring til forbønn for fiender.  Jeg tenker at Vladimir Putin peker seg ut som den mest aktuelle å be for – hvis vi vil beholde freden.

Har faktisk begynt å planlegge et oppfølgings-innlegg. Sommeren 2024 kunne det være passe tid for å poste et innlegg med takk for bønnene – hvis freden holder! Da kan jeg lene meg tilfreds tilbake og si til  meg selv: « jeg er ikke en profet!"

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Alf Gjøsund, religions- og debattredaktør Vårt Land

Skriv innlegg

Mest leste siste måned

Pride har nådd sin peak
av
Tonje Gjevjon
23 dager siden / 8315 visninger
Vi som ikkje forstår Pride
av
Emil André Erstad
24 dager siden / 6270 visninger
Sangens elv stopper opp
av
Harald Bjørkøy
18 dager siden / 3353 visninger
Isolerte menigheter
av
Vårt Land
13 dager siden / 2619 visninger
Det er normalt å bli eldre
av
Magne Nylenna
21 dager siden / 2147 visninger
Sant og usant fra Lomheim
av
Merete Thomassen
9 dager siden / 1949 visninger
En verdig død for alle
av
Marie Aakre
11 dager siden / 1699 visninger
Oase og snever kritikk
av
Vårt Land
7 dager siden / 1693 visninger
Den tunge arven
av
Ingrid Nyhus
7 dager siden / 1544 visninger

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere