Geir Husveg

12

Oppfordring til bønn for fred

Publisert: 2. jul 2019

For tiden er det enkelt å lære av verdensnyhetene at krig er ei utrolig destruktiv greie.  Situasjonen internasjonalt er alt annet enn preget av fredssignaler.  Nylig var det stygge spenninger mellom USA og Iran. Opptøyenene i Hong Kong er illevarslende. Russland har de facto i årevis vært i krig med Ukraina. For noen dager siden snappet jeg opp på internett en meget syrlig replikk fra England til Putin. Jeg frykter at det haster å samles i bønn for fred – skal vi unngå et sammenstøt mellom Nato og Russland.

Jens Stoltenberg sa for under et år siden på norsk fjernsyn at i dag har Nato ingen potensielle jevnbyrdige motstandere i verden. Putin erklærte nylig Russland uovervinnelig i forbindelse med en militærparade. Det kunne være for å styrke hans egen posisjon blant velgerne. For noen år siden fikk jeg en brosjyre i posten med oppfordring til forbønn for en del herskere rundt om i verden. Begrunnelsen var Jesu oppfordring til forbønn for fiender.  Jeg tenker at Vladimir Putin peker seg ut som den mest aktuelle å be for – hvis vi vil beholde freden.

Har faktisk begynt å planlegge et oppfølgings-innlegg. Sommeren 2024 kunne det være passe tid for å poste et innlegg med takk for bønnene – hvis freden holder! Da kan jeg lene meg tilfreds tilbake og si til  meg selv: « jeg er ikke en profet!"

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Berit Aalborg, politisk redaktør Vårt Land

Skriv innlegg

Mest leste siste måned

Glansbilder av Sjømannskirken?
av
Arnfinn Eng
21 dager siden / 1816 visninger
Servietter og skam
av
Merete Thomassen
13 dager siden / 1585 visninger
Tenåringstrass i regjeringen
av
Usman Rana
22 dager siden / 1565 visninger
Idiotforklarer kristen høyreside
av
Espen Ottosen
20 dager siden / 1484 visninger
Ord som truer vår religionsfrihet
av
Trond Bakkevig
12 dager siden / 1387 visninger
En samfunnsskapende kraft
av
Berit Hustad Nilsen
15 dager siden / 1342 visninger
Hva skjer Hanvold?
av
Bendik Storøy Hermansen
10 dager siden / 1245 visninger
Stolthet er undervurdert
av
Magne Nylenna
25 dager siden / 1162 visninger

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere