Gunn Pound

176

Ros til pressekorpset

Ros til pressekorpset som dekket saken om direktørens avgang så godt

Publisert: 26. jun 2019

Tusen takk til pressekorpset for flott jobb med en bred og balansert dekning da direktøren ved OUS (Oslo Universitetssykehus) mottok mistillitsbrevet fra 20 000 ansatte , meldte avgang fra sin stilling og for å løfte frem aksjonsgruppa Redd Ullevål. 

Pressekorpset har åpnet flere dører for oss i Aksjonen Redd Ullevål sykehus som er vedtatt nedlagt av Helse Sør-øst – to skritt nærmere seier. Derfor vil jeg (helt sikkert på vegne av mange) takke dem for flott jobb med vakre roser som aldri vil visne, for dette er en kamp som aldri vil visne.

Mandag 24. juni ble det som kjent avholdt styremøte i OUS i forbindelse direktørens avgang. Jeg ankom Ullevål kl. 9.30 og da var pressekorpset i full sving med mikrofoner, intervjuer, knipsing og filming. Ved Tårnbygget var de samlet de flotte sykehusaktivistene i full kampmodus med transparentene og ved dette synet følte jeg en stolthet som varmet om kapp med sola.

Pressekorpset som etter det jeg så bestod av TV 2, NRK - Østlandssendingen, NRK – Dagsrevyen, Dagbladet , Dagsavisen, Vårt Oslo og sikkert andre som kanskje andre observerte. Det som skjedde denne varme mandagsformiddagen er så godt dekket av pressen at dette er kjent stoff.

På kvelden hjemme  ser jeg alle de flotte sykehusaktivistene med alle involverte aktører som styret i OUS og hovedpersonen Bjørn Erikstein rulle over skjermen flere ganger i løpet av kvelden. TV2 på flere nyhetssendinger, Østlandssendingen i flere sendinger og NRK Dagsrevyen. Da tenker nok mange med meg at disse innslagene som rullet inn i de mange tusen hjem vil vekke mange tusen opp fra sin likegyldighetssøvn inkludert Storingsrepresentanter og mange andre politikere rundt om i Norge som ikke har skjønt alvoret.

For dette gjelder ikke bare om å bevare Ullevål. Dette handler om å avverge at Sykehus-Norge kollapser fullstendig.  

Dette er så stort. For tre måneder siden var vi mange i Redd Ullevål og flere rundt omkring frustrerte og sinte fordi våre arrangementer ikke fikk noe særlig pressedekning bortsett fra noen glimt i Østlandssendingen og Vårt Oslo.  Vi får takke mistillitsaken for at vi fikk vist oss frem for verden utenfor sykehusmiljøene. For uten denne saken ville vi ikke fått den enorme pressedekningen. La oss håpe og tro at pressen blir like flinke til å følge oss i kampen videre.

Vi har to seire og glede oss over. Den ene er direktøren som selv valgte sin avgang og den andre er den flotte pressedekningen 24. juni.

Nå gjenstår kampen i å avvikle helseforetakene, bevare Ullevål, tilbakeføre Aker som lokalsykehus for Groruddalen og skrinlegge luftslottet på Gaustad.

Gunn Pound                                                                                                                                                                 

                                           

2 liker  

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Alf Gjøsund, religions- og debattredaktør Vårt Land

Skriv innlegg

Mest leste siste måned

Pride har nådd sin peak
av
Tonje Gjevjon
23 dager siden / 8315 visninger
Vi som ikkje forstår Pride
av
Emil André Erstad
24 dager siden / 6270 visninger
Sangens elv stopper opp
av
Harald Bjørkøy
18 dager siden / 3353 visninger
Isolerte menigheter
av
Vårt Land
13 dager siden / 2619 visninger
Det er normalt å bli eldre
av
Magne Nylenna
21 dager siden / 2147 visninger
Sant og usant fra Lomheim
av
Merete Thomassen
9 dager siden / 1949 visninger
En verdig død for alle
av
Marie Aakre
11 dager siden / 1699 visninger
Oase og snever kritikk
av
Vårt Land
7 dager siden / 1693 visninger
Den tunge arven
av
Ingrid Nyhus
7 dager siden / 1544 visninger

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere