Billy Taranger

2

Fritidskortet kan forbedres

Alle barn har behov for en meningsfylt fritid og kjenne på gleden ved å mestre en ny aktivitet i en ny arena.

Publisert: 25. jun 2019

Gode kombinasjoner kan gjøre et godt tiltak enda bedre. En viktig seier for KrF i regjeringsforhandlingene var innføringen av fritidskortordningen for alle barn og unge mellom 6 og 18 år. Det skal dekke deltakerutgifter til fritidsaktiviteter. Alle barn og unge skal få mulighet til selv å velge hvilke fritidsaktiviteter de ønsker å delta på. Det er ikke alle barn som har mulighet til å delta i aktiviteter på grunn av foreldrenes økonomi. Tall fra Statistisk sentralbyrå viser at det er 6 % av innvandrerne og 2 % i befolkningen for øvrig som ikke har råd til å delta i fritidsaktiviteter. 

Stortingsrepresentant Jorunn Gleditsch Lossius understreker alle fordelene i en artikkel i Vårt Land nylig. Situasjonen er nok ikke bedre i andre byer og i hvert fall ikke i Drammen. Det er mange grunner til at foreldre ikke prioriterer en organisert fritidsaktivitet for barna sine, som Lossius understreker. Men økonomien er utvilsomt en viktig faktor. Mange aktiviteter er dyre og da er det vanskelig på et stramt budsjett å prioritere det. Hensikten er at ingen skal stå igjen, alle skal med. Fritidsaktiviteter er en positiv aktivitet både sosialt og motorisk. Barna må lære å ta hensyn til andre. Innvandrerbarn får mulighet til å forbedre norskkunnskapene. Og foreldrene får voksenkontakt ned å delta på dugnad.Fritidskortet er en universell ordning og er derfor veldig dyr. Foreløpig er det bare Arendal og Vadsø som får glede av fritidskortet. Regjeringen oppfordrer kommunene å gjøre ordningen bedre.   

Bystyret i Drammen vedtok en slik forbedring i revidert budsjett. I Svelvik, som blir en del av Drammen kommune, har kommunen et aktivitetskort som deles ut til de familier som har behov for det. En tilsvarende ordning finnes i Oslo hvor Frelsesarmeen sørger for at mange får delta i aktiviteter. Kortet er finansiert både med sponsing, private aktører og av kommunen. Det ble vedtatt å forberede en slik ordning med aktivitetskort for Nye Drammen. Det er Kompetanseteam Levekår i Drammen som skal utarbeide ordningen med aktivitetskort i løpet av høsten. Antall familier skal kartlegges, hvordan aktivitetskortet skal utformes og størrelsen på det før det implementeres i samarbeid med andre i kommunen og ulike frivillige organisasjoner. Ordningen med å kunne låne fritidsutstyr gratis kobles opp mot et aktivitetskort. 

Alle barn har behov for en meningsfylt fritid og kjenne på gleden ved å mestre en ny aktivitet i en ny arena. KrF er glade for at vi fikk dette gjennomslaget i revidert budsjett i Drammen og på det nasjonale plan. Det anbefales at andre kommuner følger opp fritidskortet slik at tilbudet målrettes mot fattige familier og de barna som trenger det mest.Billy Tarangerbystyrerepresentant Drammen KrF

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Alf Gjøsund, religions- og debattredaktør Vårt Land

Skriv innlegg

Mest leste siste måned

Pride har nådd sin peak
av
Tonje Gjevjon
23 dager siden / 8315 visninger
Vi som ikkje forstår Pride
av
Emil André Erstad
24 dager siden / 6270 visninger
Sangens elv stopper opp
av
Harald Bjørkøy
18 dager siden / 3353 visninger
Isolerte menigheter
av
Vårt Land
13 dager siden / 2619 visninger
Det er normalt å bli eldre
av
Magne Nylenna
21 dager siden / 2147 visninger
Sant og usant fra Lomheim
av
Merete Thomassen
9 dager siden / 1949 visninger
En verdig død for alle
av
Marie Aakre
11 dager siden / 1699 visninger
Oase og snever kritikk
av
Vårt Land
7 dager siden / 1693 visninger
Den tunge arven
av
Ingrid Nyhus
7 dager siden / 1544 visninger

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere