Billy Taranger

2

Fritidskortet kan forbedres

Alle barn har behov for en meningsfylt fritid og kjenne på gleden ved å mestre en ny aktivitet i en ny arena.

Publisert: 25. jun 2019

Gode kombinasjoner kan gjøre et godt tiltak enda bedre. En viktig seier for KrF i regjeringsforhandlingene var innføringen av fritidskortordningen for alle barn og unge mellom 6 og 18 år. Det skal dekke deltakerutgifter til fritidsaktiviteter. Alle barn og unge skal få mulighet til selv å velge hvilke fritidsaktiviteter de ønsker å delta på. Det er ikke alle barn som har mulighet til å delta i aktiviteter på grunn av foreldrenes økonomi. Tall fra Statistisk sentralbyrå viser at det er 6 % av innvandrerne og 2 % i befolkningen for øvrig som ikke har råd til å delta i fritidsaktiviteter. 

Stortingsrepresentant Jorunn Gleditsch Lossius understreker alle fordelene i en artikkel i Vårt Land nylig. Situasjonen er nok ikke bedre i andre byer og i hvert fall ikke i Drammen. Det er mange grunner til at foreldre ikke prioriterer en organisert fritidsaktivitet for barna sine, som Lossius understreker. Men økonomien er utvilsomt en viktig faktor. Mange aktiviteter er dyre og da er det vanskelig på et stramt budsjett å prioritere det. Hensikten er at ingen skal stå igjen, alle skal med. Fritidsaktiviteter er en positiv aktivitet både sosialt og motorisk. Barna må lære å ta hensyn til andre. Innvandrerbarn får mulighet til å forbedre norskkunnskapene. Og foreldrene får voksenkontakt ned å delta på dugnad.Fritidskortet er en universell ordning og er derfor veldig dyr. Foreløpig er det bare Arendal og Vadsø som får glede av fritidskortet. Regjeringen oppfordrer kommunene å gjøre ordningen bedre.   

Bystyret i Drammen vedtok en slik forbedring i revidert budsjett. I Svelvik, som blir en del av Drammen kommune, har kommunen et aktivitetskort som deles ut til de familier som har behov for det. En tilsvarende ordning finnes i Oslo hvor Frelsesarmeen sørger for at mange får delta i aktiviteter. Kortet er finansiert både med sponsing, private aktører og av kommunen. Det ble vedtatt å forberede en slik ordning med aktivitetskort for Nye Drammen. Det er Kompetanseteam Levekår i Drammen som skal utarbeide ordningen med aktivitetskort i løpet av høsten. Antall familier skal kartlegges, hvordan aktivitetskortet skal utformes og størrelsen på det før det implementeres i samarbeid med andre i kommunen og ulike frivillige organisasjoner. Ordningen med å kunne låne fritidsutstyr gratis kobles opp mot et aktivitetskort. 

Alle barn har behov for en meningsfylt fritid og kjenne på gleden ved å mestre en ny aktivitet i en ny arena. KrF er glade for at vi fikk dette gjennomslaget i revidert budsjett i Drammen og på det nasjonale plan. Det anbefales at andre kommuner følger opp fritidskortet slik at tilbudet målrettes mot fattige familier og de barna som trenger det mest.Billy Tarangerbystyrerepresentant Drammen KrF

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Berit Aalborg, politisk redaktør Vårt Land

Skriv innlegg

Mest leste siste måned

Glansbilder av Sjømannskirken?
av
Arnfinn Eng
21 dager siden / 1816 visninger
Servietter og skam
av
Merete Thomassen
13 dager siden / 1585 visninger
Tenåringstrass i regjeringen
av
Usman Rana
22 dager siden / 1565 visninger
Idiotforklarer kristen høyreside
av
Espen Ottosen
20 dager siden / 1484 visninger
Ord som truer vår religionsfrihet
av
Trond Bakkevig
12 dager siden / 1387 visninger
En samfunnsskapende kraft
av
Berit Hustad Nilsen
15 dager siden / 1342 visninger
Hva skjer Hanvold?
av
Bendik Storøy Hermansen
10 dager siden / 1245 visninger
Stolthet er undervurdert
av
Magne Nylenna
25 dager siden / 1162 visninger

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere