Verdidebatt

Pridedeltagelse for Ropstad - det nye bekjennelsesspørsmålet i KRF ?

Det er betryggende at Krf lederen Ropstad ikke følger oppfordringen til flere profilerte Krf politikere som til dels er sterkt kritisk til at han ikke deltar i Prideparaden. Hans begrunnelse favner trolig allikevel ganske bredt i KRF`s grunnfjell, og er i første rekke knyttet til foreningen FRI`s, etter mitt skjønn, destruktive politiske agenda.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

For stadig flere politikere og tillitsvalgte innenfor Krf`s rekker fremstår spørsmålet om deltagelse eller ikke, som selve syretesten på om man har et minstemål av solidarisk toleranse  - eller ikke , og at man uten deltagelse i beste fall ikke har noen troverdighet, og kanskje heller bør anses som intolerant og lite forståelsesfull.

Pridefeiringen er jo bekreftelsen på vårt vidåpne  og gode demokrati , hvor enhver har rett til å stille seg opp på sin egen bruskasse og rope ut  ; «dette tror jeg på» – også de som tydelig forkaster tradisjonelle ekteskap og som hyller den nye kjønnsideologien.

Som f,eks foreningen FRI.

Derfor er Pride først og fremst, i praksis, en politisk hyllest til radikal kjønnsideologi og ikke en folkefest i alle regnbuens farger hvor alt dreier seg om den grenseløse kjærligheten.

FRI står som initiativtaker , arrangør og medarrangør , direkte eller indirekte for de fleste Prideparader her i landet. FRI står også direkte eller indirekte bak oppfordringen om å heise regnbueflagget på kommunale flaggstenger.

FRI forfekter en radikal kjønnsideologi der alle typer kjønn og kjønnsuttrykk,  skal betraktes som normalvarianter. Det samme gjelder for alle seksuelle handlinger mellom samtykkende voksne og alle typer samliv.

FRI oppfordrer dessuten til, og anerkjenner, at to menn har rett å til frata barnet en mor , (I tilfellet surrogati) og likeså at to kvinner har rett til å frata barnet en far (I tilfellet kunstig inseminasjon) , hvor foreldreskapet består av konstruksjonen mor og medmor.

I foreningen FRI’s ideologi er betydningen av kjønn, av mann og kvinne, av far og mor, opphevet, og slik blir den gjennomførte etiske relativismen opphøyet til en norm.

I FRI`s verdensanskuelse skal ingen samlivsform eller seksuell atferd anses som bedre enn andre. I praksis kjemper FRI for en dekonstruksjon av «normalfamilien» og endring av innholdet i foreldreskapet, slik dette f,eks er beskrevet i FN`s  barnekonvensjon , og trolig vil retten til eggdonasjon være en av de sakene som blir viet sterkere fokus de kommende årene.

I praksis er Pride derfor først og fremst en politisk markering av LHBT bevegelsens verdier.

Nettopp derfor , med kunnskapen om FRI`s politiske agenda,  er det både klokt og modig å  gjøre som Ropstad , nemlig å avstå fra deltagelse i Pride – FRI`s fremste offentlige markering.

Å bagatellisere FRI`s tunge skygge og radikale kjønnsideologi over arrangementet, slik som flere profilerte nåværende KRF politikere gjør , er trist å registrere.

Vårt Lands kommentator Håvard Nyhus , i sin tidligere artikkel "Innbuet med mening"), slutter seg i praksis til rekken av dem som mener at Barne og familie ministeren ikke har noe valg , og at han bør delta.

Og, det er etter Nyhus sin oppfatning " ikke bare å si nei til Pride med henvisning til egne behov og preferanser. Den luksusen har han ikke lenger. Glansen fra statsrådembetet er felleseie, og ikke noe Kjell Ingolf Ropstad forvalter på egenhånd."

Snarere tvert om.

Ingen glans uten integritet.

Statsrådens eksplisitte uttrykk for sin grunnleggende uenighet med foreningen FRI bør derfor på alle måter komme til uttrykk ved at han ikke deltar.

Ropstad har gjort som Sadrak, Mesak og Abed-Nego – profetens Daniels venner. De ville være pliktoppfyllende tjenestemenn for kong Nebudkanesar og var ikke preget av spesiell opprørstrang.

De ville bare ikke bøye seg for avgudsbildet.

Ropstad kan derfor fortsatt, og med frimodighet, takke høflig nei til Pride , uten at han av den grunn sier nei til kjærlighet, mangfold og toleranse.

Avvisningen av en forvirrende og ødeleggende kjønnsideologi, anført av foreningen FRI, uten moralsk og sosial bærekraft for individ og samfunn derimot - det  bør han også i fortsettelsen takke nei til.

At Ropstad , som de fleste andre gode KRF politikere søker å respektere alle medmennesker - står ikke i noe motsetningsforhold til manglende Pride deltagelse.

Selv om ganske mange feilaktig synes å tro det.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt