Verdidebatt

Joda, Korsvei-festivalen arrangeres i år!

En glipp kan hende den beste, også debattredaktør Alf Gjøsund. Som festivalsjef og daglig leder for Korsvei, blir jeg likevel så inspirert av blunderen, at jeg tillater meg å skryte hemningsløst av årets festival.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Ryktet om Korsveis pause er altså betydelig overdrevet. Om vi hadde tatt oss fri i år, ville neppe bibeltimeholderne Peter Halldorf, Kari Veiteberg, Stian Kilde Aarebrot og Karen Marie Lereim Sævareid forberedt seg til å dele kloke innsikter i skrivende stund. Konsert-holderne Moddi, Andreas Utnem, Trygve Seim, Hanne T. Aasheim og koret LOVA ville ikke vært igang med å legge repertoaret på plass heller.

Viktigst er det likevel nå å spre ryktet om et titalls dugnads-ledere som allerede har stått på for å sørge for at både tenåringer, barn og voksne har aktiviteter og program som høver seg for ei uke på Dyrsku'plassen i Seljord. Innen vi møtes har vi blitt til hundre-tusenvis av dugnadshender som skal dele høysommer, trosfordypning, lovsang og lek.

Krisetegn og håpspraksis
Ropene om klima- og naturkrise vil også bli behørig tatt opp - ikke minst gjennom helt unge stemmer. Kunstnerne Tore Thomassen og Ingrid Askvik lager også denne festivalen en rykende fersk teater-fortelling, der barn spiller hovedrollene, og festivaltemaet "Håpet har et ansikt" skal tas opp i øyenhøyde med festivaldeltakerne - uansett alder.

Sist, men slett ikke minst, så forbereder vi oss på å feire gudstjeneste sammen - på tvers av konfesjoner og organisasjonstilhørighet. Vi jakter nemlig på "håpspraksis" i årets festival. Er det én praksis vi har særlig tro på, så er det nettopp gudstjenesten: Å komme sammen, å lytte til Ordet og Ånden, dele brød og vin og holde oppe Jesus som forbilde.

Så vel møtt til festival på Dyrsku'plassen i uke 29 - Korsvei lever i beste velgående - også i 2019!

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt