Margrete Kvalbein

4

Joda, Korsvei-festivalen arrangeres i år!

En glipp kan hende den beste, også debattredaktør Alf Gjøsund. Som festivalsjef og daglig leder for Korsvei, blir jeg likevel så inspirert av blunderen, at jeg tillater meg å skryte hemningsløst av årets festival.

Publisert: 16. jun 2019

Ryktet om Korsveis pause er altså betydelig overdrevet. Om vi hadde tatt oss fri i år, ville neppe bibeltimeholderne Peter Halldorf, Kari Veiteberg, Stian Kilde Aarebrot og Karen Marie Lereim Sævareid forberedt seg til å dele kloke innsikter i skrivende stund. Konsert-holderne Moddi, Andreas Utnem, Trygve Seim, Hanne T. Aasheim og koret LOVA ville ikke vært igang med å legge repertoaret på plass heller.

Viktigst er det likevel nå å spre ryktet om et titalls dugnads-ledere som allerede har stått på for å sørge for at både tenåringer, barn og voksne har aktiviteter og program som høver seg for ei uke på Dyrsku'plassen i Seljord. Innen vi møtes har vi blitt til hundre-tusenvis av dugnadshender som skal dele høysommer, trosfordypning, lovsang og lek.

Krisetegn og håpspraksis
Ropene om klima- og naturkrise vil også bli behørig tatt opp - ikke minst gjennom helt unge stemmer. Kunstnerne Tore Thomassen og Ingrid Askvik lager også denne festivalen en rykende fersk teater-fortelling, der barn spiller hovedrollene, og festivaltemaet "Håpet har et ansikt" skal tas opp i øyenhøyde med festivaldeltakerne - uansett alder.

Sist, men slett ikke minst, så forbereder vi oss på å feire gudstjeneste sammen - på tvers av konfesjoner og organisasjonstilhørighet. Vi jakter nemlig på "håpspraksis" i årets festival. Er det én praksis vi har særlig tro på, så er det nettopp gudstjenesten: Å komme sammen, å lytte til Ordet og Ånden, dele brød og vin og holde oppe Jesus som forbilde.

Så vel møtt til festival på Dyrsku'plassen i uke 29 - Korsvei lever i beste velgående - også i 2019!

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Alf Gjøsund, religions- og debattredaktør Vårt Land

Skriv innlegg

Mest leste siste måned

Pride har nådd sin peak
av
Tonje Gjevjon
19 dager siden / 8140 visninger
Vi som ikkje forstår Pride
av
Emil André Erstad
20 dager siden / 6124 visninger
Sangens elv stopper opp
av
Harald Bjørkøy
14 dager siden / 3314 visninger
Isolerte menigheter
av
Vårt Land
9 dager siden / 2545 visninger
Det er normalt å bli eldre
av
Magne Nylenna
17 dager siden / 2109 visninger
KRIK og samlivsteologien
av
Aksel Johan Lund
29 dager siden / 1734 visninger
Sant og usant fra Lomheim
av
Merete Thomassen
5 dager siden / 1693 visninger
En verdig død for alle
av
Marie Aakre
7 dager siden / 1643 visninger
Oase og snever kritikk
av
Vårt Land
3 dager siden / 1466 visninger

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere