Harald Hegstad

29

Kirkevalget: Replikk til Jordell

I sitt svar til meg hevder Karl Øyvind Jordell at hans synspunkter på nominasjonskomiteens lister ikke er bygget på at vigselssaken blir det viktigste. Men det var da slik han selv formulerte seg i sin forrige artikkel. Der lød konklusjonen: «Dermed blir årets valg for en stor del en omkamp om vigsels-saken».

Publisert: 11. jun 2019

Å diskutere hva som kommer til å prege et valg som ennå ligger i fremtiden, er naturligvis ikke noen eksakt vitenskap. Jordell mener for sin del å vite mye om hvordan ulike aktører vil opptre og hvilke konsekvenser det vil få. Jeg er ikke så sikker på at det vil gå som han forutsier – blant annet fordi situasjonen ved dette valget er en helt annen enn ved det forrige. Og fordi det ikke er noe som tyder på at en tilsvarende anbefalingsaksjon som den vi så ved forrige valg, er på vei. Men altså: Hvordan det går, vet vi først i ettertid.

Ellers reagerer jeg på at Jordell hevder at min «nedtoning av vigselssaken er taktisk begrunnet». Ingen er naturligvis uavhengig av bestemte perspektiver og interesser. Hvilke interesser Jordell har i denne saken, vet jeg ikke. Han mener åpenbart å kjenne mine. Men i en debatt får det være de saklige argumentene som må prøves. Når han avskriver meg med at jeg er ute etter å skape en «alternativ virkelighet», er grunnlaget for en saklig debatt ikke lenger til stede.

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Berit Aalborg, politisk redaktør Vårt Land

Skriv innlegg

Mest leste siste måned

Sjelesørgeren Alf Gjøsund
av
Vebjørn Selbekk
25 dager siden / 5273 visninger
Hva KRIK er og skal være
av
Bjørnulf Tveit Benestad
26 dager siden / 2391 visninger
Støre-saken: Blodtåke i NRK
av
Vårt Land
23 dager siden / 1809 visninger
Religiøs fyllefest på Visjon Norge
av
Levi Fragell
rundt 1 måned siden / 1803 visninger
KRIK ved et veiskille
av
Øivind Benestad
27 dager siden / 1790 visninger
KRIKs spagat
av
Vårt Land
25 dager siden / 1757 visninger
En løsning som inkluderer
av
Berit Hustad Nilsen
20 dager siden / 1688 visninger
Kravet om bagatellisering
av
Espen Ottosen
26 dager siden / 1471 visninger
Er ensomhet en sykdom?
av
Magne Nylenna
rundt 1 måned siden / 1293 visninger

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere