Guri Hjeltnes

3

Gal vurdering av Arendalsuka

Arendalsuka har ikke tenkt gjennom konsekvensene av at SIAN, Alliansen og Hans Lysglimt Johansen gis, ikke bare stand, men også arrangement i Arendal.

Publisert: 29. mai 2019  /  1065 visninger.

Holocaust er det mest dokumenterte folkemord i historien. Skal vi virkelig starte på bar bakke hver gang Alliansen blåser i fløyten? HL-senteret har rundt 8.000 skoleelever på ulike undervisningsopplegg årlig, ungdommer som åpenbart vet mer om norsk og internasjonal historie 1939-1945 enn SIAN, Alliansen og Hans Lysglimt Johansen.

Det samme tillater jeg meg å mene om de 40.000 skoleelever som samlet besøker de syv freds- og menneskerettighetssentrene hvert år, unge mennesker som vil lære mer og er interessert (de 7 er Arkivet i Kristiansand, Narviksenteret, Raftostiftelsen i Bergen, Nansen fredssenter på Lillehammer, Falstadsenteret, Det europeiske Wergelandsenteret og HL-senteret).

Hvor mye energi skal vi bruke på å forklare og begrunne at Holocaust fant sted? 
Arendalsuka har ikke tenkt gjennom konsekvensene av at SIAN, Alliansen og Hans Lysglimt Johansen gis, ikke bare stand, men også 
arrangement i Arendal. Uka skaper slik en arena for lavmålspåstander, som også blant annet fremmer straffbare handlinger.

Denne uken har Nettavisen pepret henvendelser til HL-senterets folk og til flere andre fagkolleger med spørsmål om hvordan man vet at 6 millioner jøder ble drept, om hva Holocaust betyr og hvorfor det er viktig at vi husker Holocaust og utbedt svar på en rekke andre med utgangspunkt i Lysglimt-vrier, som skal forklares og bes kommentert. Rykk tilbake, langt fra start.

Jeg har tro på ungdommen, og på at det eksisterer en kunnskapsbasis – la heller Arendalsuka skape en fruktbar ramme.

Dette er ikke et spørsmål om ytringsfrihet, men om en politisk ordakrobatikk som sluker energi, i stedet for å utvikle anstendige samtaler og kunnskapsutveksling.

Guri Hjeltnes, direktør ved HL-senteret

Innlegget ble første gang publisert på 
forfatterens facebookvegg.

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Berit Aalborg, politisk redaktør Vårt Land

Skriv innlegg

Mest leste siste måned

Juleangst og julelettelse
av
Aud Irene Svartvasmo
26 dager siden / 1683 visninger
Hvorfor jeg er kristen
av
Geir Tryggve Hellemo
6 dager siden / 1657 visninger
Hva Ari Behn åpenbart gikk glipp av
av
Leif Knutsen
26 dager siden / 1228 visninger
Min drøm for 2020
av
Ragnhild Mestad
22 dager siden / 1155 visninger
Storpolitikk i religionens vold
av
Ingrid Vik
16 dager siden / 824 visninger
Smiths Venner på ville veier.
av
Gerard Oord
rundt 2 måneder siden / 773 visninger

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere