Kommentar

Gal vurdering av Arendalsuka

Arendalsuka har ikke tenkt gjennom konsekvensene av at SIAN, Alliansen og Hans Lysglimt Johansen gis, ikke bare stand, men også arrangement i Arendal.

Holocaust er det mest dokumenterte folkemord i historien. Skal vi virkelig starte på bar bakke hver gang Alliansen blåser i fløyten? HL-senteret har rundt 8.000 skoleelever på ulike undervisningsopplegg årlig, ungdommer som åpenbart vet mer om norsk og internasjonal historie 1939-1945 enn SIAN, Alliansen og Hans Lysglimt Johansen.

Det samme tillater jeg meg å mene om de 40.000 skoleelever som samlet besøker de syv freds- og menneskerettighetssentrene hvert år, unge mennesker som vil lære mer og er interessert (de 7 er Arkivet i Kristiansand, Narviksenteret, Raftostiftelsen i Bergen, Nansen fredssenter på Lillehammer, Falstadsenteret, Det europeiske Wergelandsenteret og HL-senteret).

Hvor mye energi skal vi bruke på å forklare og begrunne at Holocaust fant sted? 
Arendalsuka har ikke tenkt gjennom konsekvensene av at SIAN, Alliansen og Hans Lysglimt Johansen gis, ikke bare stand, men også 
arrangement i Arendal. Uka skaper slik en arena for lavmålspåstander, som også blant annet fremmer straffbare handlinger.

Denne uken har Nettavisen pepret henvendelser til HL-senterets folk og til flere andre fagkolleger med spørsmål om hvordan man vet at 6 millioner jøder ble drept, om hva Holocaust betyr og hvorfor det er viktig at vi husker Holocaust og utbedt svar på en rekke andre med utgangspunkt i Lysglimt-vrier, som skal forklares og bes kommentert. Rykk tilbake, langt fra start.

Jeg har tro på ungdommen, og på at det eksisterer en kunnskapsbasis – la heller Arendalsuka skape en fruktbar ramme.

Dette er ikke et spørsmål om ytringsfrihet, men om en politisk ordakrobatikk som sluker energi, i stedet for å utvikle anstendige samtaler og kunnskapsutveksling.

Guri Hjeltnes, direktør ved HL-senteret

Innlegget ble første gang publisert på 
forfatterens facebookvegg.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Kommentar