Vemund Viken

Fylkesstyremedlem, AUF i Oppland
3

En familieminister bør gå fremst i Pride-paraden!

Med KrF inn i regjering har likestillingspolitikken og kvinners rettigheter fått et slag i magen.

Publisert: 21. mai 2019

Alle norske partier snakker om likestillingspolitikk, men det er store forskjeller i hva som faktisk blir lagt i begrepet. Det var aldri noen selvfølge at vi skulle få seire som stemmerett for kvinner, abortloven, likekjønnet ekteskap eller lik rett til å jobbe i Forsvaret og politiet. Alt har kommet på plass fordi noen har tatt kampen for det og utfordret tradisjonell tankegang. Dessverre ser det ut som det er lite vilje til nettopp det i regjeringa.


Så langt har likestilling blitt satt vekk til Kulturdepartementet, barne- og familieministeren har gått ut og sagt at han ikke vil gå i Pride-paraden og KrF har fått vetorett i alt som handler om bioteknologi. På det området er de Norges desidert mest reaksjonære parti, noe som betyr at vi nå kan se lenge etter tidlig ultralyd. Når ambisjonen er å være bremsekloss blir det ikke mye politikk.


Det hele handler også om hvem som skal legge premissene for politikken. AUF og Arbeiderpartiet mener at abortsaken handler om at det er kvinnen selv som skal bestemme over sin egen kropp, ikke et konservativt religiøst miljø som de siste årene har vært på tur nedover på meningsmålingene. Og det er nettopp dette som er det mest problematiske med kristendemokratiets holdning til likestillingssaker. I praksis har KrFs varme samfunn vært reservert de som ikke skiller seg utBli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Alf Gjøsund, religions- og debattredaktør Vårt Land

Skriv innlegg

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere