Vemund Viken

Fylkesstyremedlem, AUF i Oppland
3

En familieminister bør gå fremst i Pride-paraden!

Med KrF inn i regjering har likestillingspolitikken og kvinners rettigheter fått et slag i magen.

Publisert: 21. mai 2019

Alle norske partier snakker om likestillingspolitikk, men det er store forskjeller i hva som faktisk blir lagt i begrepet. Det var aldri noen selvfølge at vi skulle få seire som stemmerett for kvinner, abortloven, likekjønnet ekteskap eller lik rett til å jobbe i Forsvaret og politiet. Alt har kommet på plass fordi noen har tatt kampen for det og utfordret tradisjonell tankegang. Dessverre ser det ut som det er lite vilje til nettopp det i regjeringa.


Så langt har likestilling blitt satt vekk til Kulturdepartementet, barne- og familieministeren har gått ut og sagt at han ikke vil gå i Pride-paraden og KrF har fått vetorett i alt som handler om bioteknologi. På det området er de Norges desidert mest reaksjonære parti, noe som betyr at vi nå kan se lenge etter tidlig ultralyd. Når ambisjonen er å være bremsekloss blir det ikke mye politikk.


Det hele handler også om hvem som skal legge premissene for politikken. AUF og Arbeiderpartiet mener at abortsaken handler om at det er kvinnen selv som skal bestemme over sin egen kropp, ikke et konservativt religiøst miljø som de siste årene har vært på tur nedover på meningsmålingene. Og det er nettopp dette som er det mest problematiske med kristendemokratiets holdning til likestillingssaker. I praksis har KrFs varme samfunn vært reservert de som ikke skiller seg utBli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Berit Aalborg, politisk redaktør Vårt Land

Skriv innlegg

Mest leste siste måned

Visjon Norge som «Guds forrådshus»?
av
Cecilie Erland
19 dager siden / 2057 visninger
Tilbake til humanismen
av
Hans Anton Grønskag
6 måneder siden / 1761 visninger
Å bli forma til eit kristent liv
av
Hallvard Jørgensen
16 dager siden / 1749 visninger
Fleksibel og sliten
av
Merete Thomassen
4 dager siden / 1143 visninger
Lengselen etter det evige hjem
av
Heidi Terese Vangen
9 dager siden / 1089 visninger
Rusreformen som gjør vondt verre
av
Constance Thuv
13 dager siden / 894 visninger
Prestekallet kommer innenfra
av
Maryam Trine Skogen
24 dager siden / 891 visninger

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere