Pauli G. Staalesen

4

Norsk prinsesse i sjamanismens tjeneste.

Debatten om prinsesse Märtha Louises foredragsvirksomhet har engasjert. De fleste er vel bedrøvet og kanskje sjokkert og mange har ikke mening eller innsikt i hva dette egentlig er.

Publisert: 21. mai 2019

Det er rist at kongehuset er representert i dette sirkuset med en prinsesse. Det er også trist at en prest i den norske kirke mener de som reagerer gir prinsessen ufortjent kritikk. Så er spørsmålet hva det egentlig er vi skal forholde oss til.

La det være sagt at vi reagerer på at Märtha Louise benytter sin prinsessetittel  ved å markedsføre en trosretning som er fremmed i Norge og som er uforenlig med kristen tro som hennes familie i alle år har vært satt til å beskytte. 

Dernest er det ganske fremmed, for ikke å si sjokkerende at prinsessen markedsfører en trosretning som ligner mer på okkultisme enn på kristendom. Går en inn i hva sjamanisme er, så er den fremmed for kristen tro. 

At hun så i tillegg ønsket å benytte en kirke - er det vanskelig å finne uttrykk for. At kirken i utgangspunktet stilte en kirke til disposisjon er ikke til å forstå og heller ikke at en prest skulle være til stede.

Men dette er ikke et innlegg for eller imot kirken. Den får stå for sitt. Men prinsessen er til bekymring - og bør rettledes. Hennes engasjement er av en slik art at hun kanskje bør beskyttes mot seg selv og sine valg. Kanskje hun selv bør ta kontakt med en evangelikale sjelesorger som kan følge henne et stykke på veg.

Pauli G. Staalesen.

1 liker  

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Alf Gjøsund, religions- og debattredaktør Vårt Land

Skriv innlegg

Mest leste siste måned

Bryllup med bismak
av
Trond Langen
rundt 1 måned siden / 2402 visninger
Kjønnsideologi på avveie
av
Marit Johanne Bruset
15 dager siden / 1947 visninger
Den verkeleg raude fare
av
Emil André Erstad
22 dager siden / 1921 visninger
Spooky sjamanisme?
av
Vårt Land
27 dager siden / 1776 visninger
Slutt å gjøre kirken kul!
av
Merete Thomassen
rundt 1 måned siden / 1583 visninger
Kunnskapsløst om «koranskoler»
av
Usman Rana
15 dager siden / 1551 visninger
En fallende stjerne?
av
Vårt Land
15 dager siden / 1235 visninger
Kallmyrs tabbe
av
Vårt Land
18 dager siden / 1169 visninger
Forledet av Frp
av
Vårt Land
22 dager siden / 1101 visninger
Gal vurdering av Arendalsuka
av
Guri Hjeltnes
20 dager siden / 1052 visninger

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere