Pauli G. Staalesen

5

Norsk prinsesse i sjamanismens tjeneste.

Debatten om prinsesse Märtha Louises foredragsvirksomhet har engasjert. De fleste er vel bedrøvet og kanskje sjokkert og mange har ikke mening eller innsikt i hva dette egentlig er.

Publisert: 21. mai 2019

Det er rist at kongehuset er representert i dette sirkuset med en prinsesse. Det er også trist at en prest i den norske kirke mener de som reagerer gir prinsessen ufortjent kritikk. Så er spørsmålet hva det egentlig er vi skal forholde oss til.

La det være sagt at vi reagerer på at Märtha Louise benytter sin prinsessetittel  ved å markedsføre en trosretning som er fremmed i Norge og som er uforenlig med kristen tro som hennes familie i alle år har vært satt til å beskytte. 

Dernest er det ganske fremmed, for ikke å si sjokkerende at prinsessen markedsfører en trosretning som ligner mer på okkultisme enn på kristendom. Går en inn i hva sjamanisme er, så er den fremmed for kristen tro. 

At hun så i tillegg ønsket å benytte en kirke - er det vanskelig å finne uttrykk for. At kirken i utgangspunktet stilte en kirke til disposisjon er ikke til å forstå og heller ikke at en prest skulle være til stede.

Men dette er ikke et innlegg for eller imot kirken. Den får stå for sitt. Men prinsessen er til bekymring - og bør rettledes. Hennes engasjement er av en slik art at hun kanskje bør beskyttes mot seg selv og sine valg. Kanskje hun selv bør ta kontakt med en evangelikale sjelesorger som kan følge henne et stykke på veg.

Pauli G. Staalesen.

1 liker  

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Berit Aalborg, politisk redaktør Vårt Land

Skriv innlegg

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere