Bent H LINDBERG BENT H Lindberg

1

Listhaugs antikristelige retorikk

Publisert: 1. mai 2019

Fremskrittspartiets harde linje i saken om IS-barna har om mulig hardnet enda mer til det siste døgnet. I Dagsrevyen 30. april ble Listhaug spurt om ikke nestekjærlighet og tilgivelse er en sentral kristen verdi. Hennes svar bør uroe flere enn regjeringspartner Kristelig folkeparti: «Det finnes ingen tilgivelse for de som har blitt med i IS», og «så langt strekker ikke min nestekjærlighet seg». Det er betimelig å spørre hvilken religion hun bekjenner seg til.

Det er bare med en rettsstats prinsipper vi kan stoppe kalifatets ondskap. De norske IS-krigerne og deres kvinner bør dømmes av en domstol, ikke av en norsk maktpolitiker med kors rundt halsen og kristen-retoriske talemåter. Å tilgi er ikke det samme som å frata noen ansvar for onde handlinger. Å tilgi er ikke å underkjenne behovet for rettsforfølgelse og straff. Hvis det internasjonale samfunnet ikke snart klarer å stable på bena en krigsdomstol for IS-kalifatet, bør de norske IS-krigerne og deres kvinner, fraktes til Norge for å bli dømt her. Barna må slippe å vokse opp i interneringsleire som vil fungere som rekrutteringsanstalter for ekstremistiske bevegelser.

Paradoksalt nok er både ekstremistene og Fremskrittspartiet like avhengige av den polariseringen som Listhaug nå forsterker, og det er fare for at de begge blir vinnere i det lange løp. Hvor lenge kan KrF sitte i samme regjering som et parti som forfekter så antikristelige holdninger?

9 liker  

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Alf Gjøsund, religions- og debattredaktør Vårt Land

Skriv innlegg

Mest leste siste måned

Kristen kamelsluking
av
Espen Ottosen
20 dager siden / 3303 visninger
For kort for Jesus?
av
Øyvind Hadland
26 dager siden / 2425 visninger
En prest og en gave
av
Anita Reitan
14 dager siden / 2362 visninger
Om Gud vil
av
Vårt Land
28 dager siden / 2355 visninger
Fem om dagen: en sunn tro
av
Berit Hustad Nilsen
14 dager siden / 1812 visninger
Politikk og religion sauses sammen
av
Helge Simonnes
11 dager siden / 1641 visninger
Å trene motstandskraften
av
Knut Arild Hareide
27 dager siden / 1494 visninger
Jakt og offer
av
Hilde Løvdal Stephens
8 dager siden / 1393 visninger

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere