Verdidebatt

Listhaugs antikristelige retorikk

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Fremskrittspartiets harde linje i saken om IS-barna har om mulig hardnet enda mer til det siste døgnet. I Dagsrevyen 30. april ble Listhaug spurt om ikke nestekjærlighet og tilgivelse er en sentral kristen verdi. Hennes svar bør uroe flere enn regjeringspartner Kristelig folkeparti: «Det finnes ingen tilgivelse for de som har blitt med i IS», og «så langt strekker ikke min nestekjærlighet seg». Det er betimelig å spørre hvilken religion hun bekjenner seg til.

Det er bare med en rettsstats prinsipper vi kan stoppe kalifatets ondskap. De norske IS-krigerne og deres kvinner bør dømmes av en domstol, ikke av en norsk maktpolitiker med kors rundt halsen og kristen-retoriske talemåter. Å tilgi er ikke det samme som å frata noen ansvar for onde handlinger. Å tilgi er ikke å underkjenne behovet for rettsforfølgelse og straff. Hvis det internasjonale samfunnet ikke snart klarer å stable på bena en krigsdomstol for IS-kalifatet, bør de norske IS-krigerne og deres kvinner, fraktes til Norge for å bli dømt her. Barna må slippe å vokse opp i interneringsleire som vil fungere som rekrutteringsanstalter for ekstremistiske bevegelser.

Paradoksalt nok er både ekstremistene og Fremskrittspartiet like avhengige av den polariseringen som Listhaug nå forsterker, og det er fare for at de begge blir vinnere i det lange løp. Hvor lenge kan KrF sitte i samme regjering som et parti som forfekter så antikristelige holdninger?

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt