Bent H LINDBERG BENT H Lindberg

1

Listhaugs antikristelige retorikk

Publisert: 1. mai 2019

Fremskrittspartiets harde linje i saken om IS-barna har om mulig hardnet enda mer til det siste døgnet. I Dagsrevyen 30. april ble Listhaug spurt om ikke nestekjærlighet og tilgivelse er en sentral kristen verdi. Hennes svar bør uroe flere enn regjeringspartner Kristelig folkeparti: «Det finnes ingen tilgivelse for de som har blitt med i IS», og «så langt strekker ikke min nestekjærlighet seg». Det er betimelig å spørre hvilken religion hun bekjenner seg til.

Det er bare med en rettsstats prinsipper vi kan stoppe kalifatets ondskap. De norske IS-krigerne og deres kvinner bør dømmes av en domstol, ikke av en norsk maktpolitiker med kors rundt halsen og kristen-retoriske talemåter. Å tilgi er ikke det samme som å frata noen ansvar for onde handlinger. Å tilgi er ikke å underkjenne behovet for rettsforfølgelse og straff. Hvis det internasjonale samfunnet ikke snart klarer å stable på bena en krigsdomstol for IS-kalifatet, bør de norske IS-krigerne og deres kvinner, fraktes til Norge for å bli dømt her. Barna må slippe å vokse opp i interneringsleire som vil fungere som rekrutteringsanstalter for ekstremistiske bevegelser.

Paradoksalt nok er både ekstremistene og Fremskrittspartiet like avhengige av den polariseringen som Listhaug nå forsterker, og det er fare for at de begge blir vinnere i det lange løp. Hvor lenge kan KrF sitte i samme regjering som et parti som forfekter så antikristelige holdninger?

9 liker  

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Alf Gjøsund, religions- og debattredaktør Vårt Land

Skriv innlegg

Mest leste siste måned

Bli i kirken, Märtha Louise!
av
Vårt Land
8 dager siden / 5054 visninger
Fra utskudd til kraft?
av
Vårt Land
19 dager siden / 4758 visninger
Slutt å gjøre kirken kul!
av
Merete Thomassen
8 dager siden / 2677 visninger
Bekreftet allerede
av
Joanna Bjerga
24 dager siden / 2320 visninger
Befri oss fra 1. mai
av
Ole Jakob Warlo
22 dager siden / 1802 visninger
Barns frihet til å velge
av
Berit Hustad Nilsen
9 dager siden / 1767 visninger
Bryllup med bismak
av
Trond Langen
3 dager siden / 1529 visninger
Hauge og Marx
av
Vårt Land
21 dager siden / 1527 visninger
Biskoper som blir realpolitikere
av
Espen Ottosen
14 dager siden / 1390 visninger
Taper-gutta
av
Vårt Land
13 dager siden / 1309 visninger

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere