Anders Tyvand

55

Klar for å støtte – og stille krav

I høst støttet jeg Knut Arilds anbefaling om at KrF skulle søke regjeringssamarbeid med Senterpartiet og Ap. Nå vil jeg støtte Kjell Ingolf i arbeidet med å sikre best mulig KrF-gjennomslag i regjering med de blå.

Publisert: 29. apr 2019  /  907 visninger.

«Jeg gav partiet et råd i høst, og jeg ville gitt det samme rådet igjen», sa Knut Arild Hareide i sin tale til KrFs landsmøte i helgen. For min egen del får jeg si at jeg støttet Knut Arilds råd i høst – og jeg ville støttet det igjen. Jeg tror KrF hadde posisjonert seg bedre for både politiske gjennomslag og fremtidig vekst dersom vi hadde orientert oss bort fra ytterste høyre, og at vi på den måten kunne bidratt til å styrke sentrum i norsk politikk.

Det beste for partiet

Men partiet har tatt et valg, og det valget har jeg respekt for. Alle som engasjerte seg i debatten om KrFs retningsvalg i høst, hadde ett mål for øyet; det beste for partiet og størst mulig gjennomslag for KrFs politikk og verdier.

Som nyvalgt medlem av partiets sentralstyre, ønsker jeg å være en konstruktiv samarbeidspartner i det prosjektet KrF nå er en del av. Jeg er stolt av statsrådene våre, og glad for de viktige gjennomslagene partiet allerede har fått.

Samtidig vil jeg fra min posisjon i sentralstyret stille krav. Det holder ikke med gode gjennomslag i enkeltsaker. Vi må kunne stå inne for helheten i regjeringens politikk.

Støter Ropstad

Kjell Ingolf har satt an tonen på en god måte som ny partileder. Han har løftet fram familien som en viktig grunnstein i samfunnet, og pekt på behovet for å gi familiene økt valgfrihet og fleksibilitet. Han har pekt på behovet for å sette etikken over teknikken når bioteknologien gir oss både fantastiske og skremmende muligheter i fremtiden. Og han har ikke minst lovet å være en barne- og familieminister – og en partileder – som stiller opp for dem som trenger det aller mest. Det lover godt, og det arbeidet ser jeg frem til å gi ham støtte i.

2 liker  

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Berit Aalborg, politisk redaktør Vårt Land

Skriv innlegg

Mest leste siste måned

Tåkelagt
av
Liv Osnes Dalbakken
rundt 1 måned siden / 3141 visninger
Sover heile regjeringa?
av
Lisbeth Marie Austnes
9 dager siden / 1209 visninger
Nei, Lægdene, vi er ikke i mot kvinner
av
Mikael Bruun
rundt 1 måned siden / 1106 visninger
Når fest blir dom
av
Kristine Sandmæl
14 dager siden / 871 visninger
Er jeg rett kalt prest?
av
Julie Schjøth-Jovik
6 dager siden / 790 visninger
Takk og farvel, KrF
av
Kristofer Olai Ravn Stavseng
6 dager siden / 610 visninger
Det viktigste er et godt arbeidsmiljø
av
Martin Enstad
19 dager siden / 555 visninger
Kristnes omtale av president Trump.
av
Kjell Tveter
3 måneder siden / 494 visninger

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere