Verdidebatt

Hjelp meg å forstå.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Det kristne miljøet jeg vokste opp i var meget godt. En enslig onkel som tjente litt som tømmermann sendte det meste av pengene som et månedlig beløp til misjonen. Bibeltolkningen var hva man nå kaller konservativ. Som ikke-troende her på Vd har jeg i blant av solidaritet og sympati tatt til ordet med støtte til de jeg kaller bibeltro.

Akkurat nå går Raag Rolfsen i rette med Sofie Braut. Så kommer Hanna Barth Hake med et innlegg der dialogprestene mener å klargjør:

Gjennom sitt vedtak fra 2016 slår Kirkemøtet fast at dialog er en del av kirkens oppdrag, på lik linje med misjon (i betydningen evangelisering). Vi som jobber ved de kirkelige dialogsentrene bruker all vår tid og vårt engasjement til å bidra til at kirken kan fylle dette oppdraget. 

Kirkens misjonsoppdrag må jeg kanskje få lov til å forutsette er i henhold til misjonsbefalingen som er betegnelsen på Jesus fra Nasarets siste tale til sine disiplerprogramerklæringen for all kristen misjon.

Den oftest siterte versjonen av talen er gjerne fra Matteus-evangeliet: "Meg er gitt all makt i himmel og på jord. Gå derfor ut og gjør alle folkeslag til disipler, idet dere døper dem til Faderens og Sønnens og Den hellige ånds navn og lærer dem å holde alt det jeg har befalt dere. Og se, jeg er med dere alle dager inntil verdens ende." 

Kirkens dialogsenter i Stavanger skriver at:

Dialogsenteret arbeider for å fremme dialog, toleranse og respekt. Vi inviterer til dialogmesser og meditasjonssamlinger en gang i måneden i Bispekapellet. Vi samarbeider med Samarbeidsrådet for Tros- og livssynssamfunn (STL Stavanger) om Åpne Dialogkvelder hver måned. Og vi samarbeider med menigheter og kommuner for å styrke mangfoldsamfunnet.

I mine øyne er dette alt annet enn misjonering, i samsvar med misjonsbefalingen i Matteus-evangeliet.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt