Lederartikkel Vårt Land

Terroristenes nyttige idioter

Når Bibelen oppfordrer oss til å elske vår neste, gjøres det ingen unntak.

Publisert: 24. apr 2019

Nok en gang har terroren rammet. Forrige måned var det muslimer i Christchurch, denne måneden var det turister og kristne på Sri Lanka. Den groteske udåden på Sri Lanka er under etterforskning. Men allerede nå har enkelte omtalt udåden som et angrep på kristenheten. Ved fremstille dette som en ren krig mot kristendommen bidrar disse til å banalisere en alvorlig situasjon, og danse etter terroristenes koreografi.

For deres hovedmål er nettopp å skape frykt, sinne og polarisering. Ved å ramme kristne kirker og vestlige turister oppnår de nettopp dette. Og de bidrar til økt polariseringen mellom kristne og muslimer.

Slik skaper islamistisk terror økt hat mot islam. Det vil alle muslimer i vestlige land merke på kroppen. Og det vil i sin tur skape økt radikalisering blant muslimer i vestlige land. Dersom dette skjer har IS og andre ytterliggående terrororganisasjoner nådd et viktig mål.

LES OGSÅ: IS hevder å stå bak Sri Lanka-terror

Islamistiske terrorgrupper begår jevnlig terror eller brudd på menneskerettigheter mot både andre muslimer, buddhister, jøder og ateister. Men faktisk er muslimer aller mest utsatt for ytterliggående islamistisk terror. I Norge er det imidlertid høyreradikale krefter som står bak den største andelen av terror og drap. Vi må derfor jobbe aktivt mot den polariseringen, terroren og hatet de ytterliggående gruppene på begge sider står for.

Når Bibelen oppfordrer oss til å elske vår neste, gjøres det ingen unntak. Et tap av et medmenneske er derfor like ulidelig om vedkommende er kristen, muslim, jøde eller ateist. Terroren er like avskyelig om den rammer bedende eller turister. Som kristne har vi et ansvar for å jobbe mot terrorisme i alle varianter, men også mot polarisering og det hatet den skaper.

Islamistiske terrorister vet at de aldri vil være en militær trussel mot Vesten. De kan skremme oss, men de vil aldri være en trussel mot våre nasjoner. Høyreekstreme terrorister vet de ikke kan stanse den globale migrasjonstrenden med vold. Deres eneste håp er å skremme oss til å bli mer som dem.

Terrorisme må møtes med en fast hånd. Det er statens viktigste oppgave. Men vi kan ikke bare slukke branner. Vi må motvirke frykten, hatet og motsetningene som gir terroristene et klima å operere i. Slik unngår vi å bli terroristenes nyttige idioter.

LES OGSÅ: Karismatisk framvekst skaper konflikt blant srilankiske kristne

2 liker  

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Alf Gjøsund, religions- og debattredaktør Vårt Land

Skriv innlegg

Mest leste siste måned

Kristen kamelsluking
av
Espen Ottosen
20 dager siden / 3303 visninger
For kort for Jesus?
av
Øyvind Hadland
26 dager siden / 2425 visninger
En prest og en gave
av
Anita Reitan
14 dager siden / 2362 visninger
Om Gud vil
av
Vårt Land
28 dager siden / 2355 visninger
Fem om dagen: en sunn tro
av
Berit Hustad Nilsen
14 dager siden / 1812 visninger
Politikk og religion sauses sammen
av
Helge Simonnes
11 dager siden / 1641 visninger
Å trene motstandskraften
av
Knut Arild Hareide
27 dager siden / 1494 visninger
Jakt og offer
av
Hilde Løvdal Stephens
8 dager siden / 1393 visninger

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere