Jon O Lamvik

professor emeritus
4

Strakstiltak

To konkrete forslag til reduksjon av energiforbruk med virkning på klimaet:Forby feriereiser med fly for derved å redusere energiforbruket og CO2 utslippet.Forby maskinelt hagearbeid med eliminasjon av behovet for strøm og olje.

Publisert: 23. apr 2019

Dagfinn Høybråten i Kirkens Nødhjelp og Embla Regine Mathisen i Changemaker etterlyser i siste nummer av Vårt Land effektive strakstiltak fra miljøminister Ola Elvestuen for å redusere energiforbruk og klimagassutslipp. Jeg har to forslag om tiltak som burde være gjennomførbare overfor den norske befolkning: det ene er å forby feriereising med fly til varmere strøk; det andre er å eliminere bruken av maskinelt utstyr i hagene. De to forslagene henger sammen. Dersom feriefolk måtte holde seg heime, kunne man heller bruke ferien til manuelt arbeid i hagen for grønnsakdyrkning eller annen matproduksjon og med positiv effekt også på helsa. Reduksjon av feriereisingen kunne nok få negativ effekt på turistinntektene i Syden, men Norge kunne jo bruke noen av de milliardene som spares til subsidiering av næringslivet i mottakerland. Tiltakene ville ikke ha negative effekter på norsk næringsliv.

1 liker  

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Alf Gjøsund, religions- og debattredaktør Vårt Land

Skriv innlegg

Mest leste siste måned

Kristen kamelsluking
av
Espen Ottosen
20 dager siden / 3303 visninger
For kort for Jesus?
av
Øyvind Hadland
26 dager siden / 2425 visninger
En prest og en gave
av
Anita Reitan
14 dager siden / 2362 visninger
Om Gud vil
av
Vårt Land
28 dager siden / 2355 visninger
Fem om dagen: en sunn tro
av
Berit Hustad Nilsen
14 dager siden / 1812 visninger
Politikk og religion sauses sammen
av
Helge Simonnes
11 dager siden / 1641 visninger
Å trene motstandskraften
av
Knut Arild Hareide
27 dager siden / 1494 visninger
Jakt og offer
av
Hilde Løvdal Stephens
8 dager siden / 1393 visninger

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere