Karsten Aase-Nilsen

Avdelingsdirektør, Kulturhistorisk museum, Universitetet i Oslo
6

Midt oppe i den gigantiske tragedien

Det er viktig å minne om at Notre Dame ikke trenger å være tapt for ettertiden.

Publisert: 16. apr 2019

Følger dramaet rundt Notre Dame på fransk Kanal 2 fra mitt hotellrom i Montepeiller. Luftfotos viser totalt ødelagte takkonstruksjoner. Slik jeg forstår redningsmannskapene, vil den nærmeste timen være avgjørende for hvor stor videre spredning brannen får. 

Det arbeides nå på spreng for å redde så mange av kunstverkene inne i kirken som mulig. Midt oppe i den gigantiske tragedien vi opplever i kveld, er det viktig å minne om at Notre Dame ikke trenger å være tapt for ettertiden. Tegningene og modellene er der, Europa har verdens ypperste ekspertise innen restaurering og bygningskonservering. «Frauenkirche i Dresden» (merk dere navnet!) lå i ruiner etter WW2. 

I dag troner den i all sin tidligere prakt. Det tok 11 år, og et enormt engasjement både fra myndigheter, næringsliv og sivilsamfunn. Men det var mulig. Kanskje en oppgave for hele det europeiske fellesskapet å bringe Notre Dame tilbake til oss?1 liker  

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Alf Gjøsund, religions- og debattredaktør Vårt Land

Skriv innlegg

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere