Lederartikkel Vårt Land

KrF svikter den kristne presse

Det er verdt å merke seg at det er en regjering KrF sitter i som leverer det farligste angrepet på Norges kristne presse i manns minne.

Publisert: 12. apr 2019  /  2422 visninger.

En av mange ting som gjør Norge til et godt land å leve i er en levedyktig og mangfoldig presse. Norge har et stort utvalg av aviser som gjør at ulike perspektiver ivaretas, og det er få geografiske hvite flekker.

Norsk mediepolitikk er på mange måter en suksesshistorie. Med små statlige midler og kloke valg har vårt lille land greid å holde seg med et bredt utvalg av aviser som leverer den kritiske journalistikken et velfungerende samfunn trenger.

Dessverre har denne mediepolitikken, i likhet med mediene selv, slitt med å tilpasse seg den formidable utfordringen internasjonale giganter som Facebook og Google byr på.

Derfor har det vært høye forventninger til mediestøttemeldingen regjeringen nylig la fram. Kanskje for høye, for det er lite kulturpolitikere kan gjøre med flere av avisenes to største utfordringer: den urettferdige konkurransen i det digitale annonsemarkedet og kollapsen i postmarkedet.

Men kulturpolitikken må sees i sammenheng med det helhetlige bildet for norsk presse. Regjeringens forslag til ny postlov er svært uheldig for riksdekkende nisjeaviser som Vårt Land, Nationen, Klassekampen og Dagen. Isolert sett kunne man kanskje overlevd dette. Men når regjeringen samtidig legger fram et forslag om redusere produksjonsstøtten til de riksdekkende nisjeavisene blir det til et tofrontsangrep som kan bli vanskelig å overleve.

Det er verdt å merke at det er en regjering KrF sitter i som leverer det farligste angrepet på Norges kristne presse i manns minne. Det er også synd at Venstre, et parti som har sin opprinnelse i motkulturen, går inn for en politikk som setter bredden i medie-Norge i fare.

Vårt Land støtter regjeringens satsing på de aller minste lokalavisene, men det blir helt feil å finansiere dette med å ta støtten fra de aller minste riksavisene.

I mediestøttemeldingen står det at man har NRK for å dekke opp for eventuelle nasjonale blindsoner. Det er vel optimistisk. Vi tror neppe Thor Gjermund Eriksen er klar til å gå inn i samfunnsdebatten fra Vebjørn Selbekks perspektiv.

LES OGSÅ: Mediestøttemeldingen vil styrke NRK og lokalavisene

8 liker  

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Alf Gjøsund, religions- og debattredaktør Vårt Land

Skriv innlegg

Mest leste siste måned

Kristen kamelsluking
av
Espen Ottosen
24 dager siden / 3566 visninger
En prest og en gave
av
Anita Reitan
18 dager siden / 2537 visninger
For kort for Jesus?
av
Øyvind Hadland
rundt 1 måned siden / 2483 visninger
Fem om dagen: en sunn tro
av
Berit Hustad Nilsen
18 dager siden / 1863 visninger
Snevert om synd
av
Torunn Båtvik
3 dager siden / 1802 visninger
Politikk og religion sauses sammen
av
Helge Simonnes
15 dager siden / 1703 visninger
Religiøs fyllefest på Visjon Norge
av
Levi Fragell
3 dager siden / 1577 visninger
Jakt og offer
av
Hilde Løvdal Stephens
12 dager siden / 1410 visninger

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere