Verdidebatt

Når pinsevennene lukker døren

Vi må ta høyde for at Gud er større enn vår teologi.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.
Pinsevenn og MF-professor Terje Hegertun har under årsmøtet til Norges Kristne Råd utfordret kirkeledere med baptistisk dåpssyn til å anerkjenne barnedåpen som kristen dåp. I dagens utgave av Vårt Land (26.03) forteller imidlertid Sigmund Kristoffersen som er pinsebevegelsens øverste leder at dette er helt uaktuelt både nå og i fremtiden. 
Med bakgrunn i en slik kontant avvisning fra pinsevennene kom jeg til å tenke på en ganske bestemt dåpshistorie fra 1950 tallet i Telemark. Det var slik at min kjære far Lars Sandvand var forstander for Treungen Frikyrkje. En mann henvender seg til min far og spør om far kan døpe han. Og forstanderen for den lutherske frimenigheten svarer; «det kan godt hende. Vi kan jo prate litt sammen først».  
Etter hvert i samtalen blir det klart at mannen var døpt som barn. Da spurte forstanderen: «I hvilket navn ble du døpt den gangen for mange år siden?» Og mannen svarte: «Jo, han ble døpt i Jesu navn.» Da var det at min far kom med en innertier av et spørsmål til mannen: «I hvilket navn har du tenkt å bli døpt nå?» Jo, han hadde tenkt å bli døpt i Jesu navn og i samme øyeblikk ble det tindrende klart for mannen at han ikke hadde behov for en ny dåp. God sjelesorg? Ja. God teologi? Ja, i alle fall hvis vi tar høyde for at Gud er større enn vår teologi.

Leif Gunnar Sandvand. Prest i Sarpsborg menighet av Den Evangelisk Lutherske Frikirke.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt