Verdidebatt

Klage på NRKSuper

Klage på NRK Super, FlippKlipp, «Victor kan ikke si nei en hel dag, Yes Man med Woldelige Ole» publisert på nettsida 09.03.2019, og oppmoding om at Kringkastingsrådet drøfter NRKs profil som allmennkringkasting om å tøye grenser innafor enkelte program.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Norges Kvinne og familieforbund (K&F) sendte den 20 mars klage til Kringkastingsrådet på eit program som ligg ute på tv.nrksuper.no. Dette er FlippKlipp, «Victor kan ikke si nei en hel dag, Yes Man med Woldelige Ole»

Dette er eit program med ei nedre aldersgrense på 6 år. I programmet vert det vist at ein voksar kjønnshår, der «Victor» skrik i smerte ler «Woldelige Ole», dette meiner vi i K&F ikkje er noko humorprogram for barn og unge, vi meiner det gjev feil signal ut til barna. Vi undrast på kva form for humor det er at ein storler av ein som skrik ut i smerte? Og kva humor er det i å vokse kjønnshår i eit program for barn?

Ein viser at det er greitt å påføre andre smerter og le av det. Det er flytting av grenser feil veg, ein er med på å skape haldningar i forhold til kropp og utsjåande. Ein gjev barn idear om at kroppen kan eksperimenterast med og ein viser at ein kan le av andre sine smerter.

Vi meiner dette er svært kritikkverdig i og med at vi ser ei utvikling i samfunnet der stadig yngre barn får eit negativt syn på eigen kropp. Det er mykje mobbing og press blant barn og unge, og mange tøyer grenser og eksperimenterer med mykje som ikkje er bra.

Vi lever i ei tid der kroppsfiksering, trakkasering og grensetesting er meir utbreidd enn nokon gang. Då meiner vi at NRK, finansiert av lisenspengar, skal gå forran som eit godt eksempel.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt