Arne Lauvhjell

24

Ros og ris til NRK-andakten

Publisert: 19. mar 2019


Det er fint at nye mennesker med personlig formidling av evangeliet kommer på “Morgenandakten”. Skuespiller Linn Skåber er et uventa og positivt eksempel denne uka. Mandagens tema var ensomhet, med linje fra den Guds-forlatte Jesus Kristus til den enkelte.

Det som ikke er positivt, er at musikken/salmen etter sendingen 08.20 ... er kutta helt ut. I dag skulle det vært Bjørn Eidsvågs påskesalme “Til alle tider” med Maria Mena. Som svar på spørsmål på e-post i dag er begrunnelsen fra NRK “at vi ønsker å tilpasse musikken, sånn at den i større grad treffer de vi ønsker å nå med de ulike kanalene våre.” Jeg tror at de som hører P1 mellom åtte og ni om morgenen er voksne lyttere, og de som skrur på andakten er vesentlig oss som er vant til å høre den, og gleder oss over å starte dagen med gode ord, Fadervår og Velsignelsen.

Gjennom åra har “Morgenandakten” fått stadig færre minutter, Bibel-ordet er borte, og det var en tendens til å utsette sendingen så lenge at salmen ble kutta før den var ferdig. Men nå er den altså helt vekk, i det som sikkert er den mest hørte sendetida.

3 liker  

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Berit Aalborg, politisk redaktør Vårt Land

Skriv innlegg

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere