Anonym145 Anonym

5

Sammen for det som betyr noe.

"Nå er vi alle gule." Eller er vi? Vi skal i alle fall stå samlet i et verdiforankret KrF, for den politikken og de verdiene vi mener betyr noe. Uansett syn på høstens veivalg, står partiet sammen om verdiene. Og det er det som betyr noe. KrF tilhører verken høyre eller venstre. Vi har en unik politikk som verken skal bli stemplet borgerlig eller sosialistisk. Vi er kristendemokrater, og dette er tiden for det kristendemokratiske Norge å stå sammen

Publisert: 15. mar 2019


De er vel ingen hemmelighet at et halvt parti la seg skuffet kvelden den andre november. Etter å ha lest Hareides bok, diskutert mye med mine nærmeste og reflektert over veivalget må jeg innrømme at en regjering med høyresiden ikke var mitt foretrukne alternativ. Det er vanskelig å overbevise venstreorienterte KrF-ere til å bli i partiet, derfor skal jeg heller ikke prøve på det, men jeg ønsker å formidle mitt syn på hvorfor vi må stå sammen for det som betyr noe. 

KrF har alltid vært et bredt parti. KrF burde fortsatt være et bredt parti. Fordi KrF er det partiet som løfter de viktigste verdiene. Om man ligger til venstre eller til høyre for KrF’s ideologi så er det politikken som samler oss. Politikken som løfter fram det kristne humanistiske menneskesynet. Livet har en uendelig verdi. Det preger KrF’s politikk sterkt. Disse verdiene er mangelvarer i andre partier. Verdiliberalismen øker og det kristne menneskesynets plass i samfunnet forsvinner. KrF er partiet for de svakeste. KrF er tuen som velter det lasset med verdiliberale og ødeleggende tanker. Samfunnet har ikke råd til å miste KrF og KrF har ikke råd til å miste deg. 


Jeg synes Knut Arild gjorde et nødvendig valg da han ga ut boken sin og rådet partiet til å bli med i en sentrum-venstre regjering. Jeg støttet selv  Grøvans forslag, men jeg tror Hareides valg var nødvendig for å få partiet til å reflektere over hvilken side vi hører til. Og det var enkelt og se hvilken side KrF hører til. Vi hører til den gule, kristendemokratiske siden. Denne konklusjonen fikk jeg da jeg så at en halv landsmøtesal hadde stemt for sentrum-venstre samarbeid og resten hadde stemt for det å gå inn i dagens regjering. Det viste meg hvor bredt dette partiet er, fra høyre til venstre. Og hvordan den gode verdipolitikken binder sammen partiet fra høyre til venstre. 


KrF er partiet for de svakeste i samfunnet. For meg ble budskapet klart. Samfunnets svakeste trenger KrF. Og KrF trenger meg. Jeg meldte meg inn uavhengig av hvilken side partiet tok, men på grunn av at jeg skjønte at dette er et parti som utgjør en forskjell. Dette er partiet som ønsker å hjelpe de som trenger det mest, både innenfor og utenfor landegrensene. Dette ville jeg være med på.


Da jeg leste boken til Hareide, ble jeg inspirert og fikk mer og mer respekt for de som støttet forslaget hans. Jeg ble stolt av å lese om et parti som hadde betydd mye i norsk politikk og som fremdeles kan bety noe. Familie og felleskapspolitikken kjenner ingen politiske sider. Og akkurat derfor er det vi må la det som er blitt sårt få leges, og forene et stort og sterk KrF. Jeg har forståelse for at enkelte synes det ble vanskelig å være i partiet, men selv har jeg ikke problemer med å tilhøre partiet, uansett hvilken side partiet valgte og senere velger. Det er politikken som betyr noe, og det er politikken til KrF jeg er mest enig i uansett samarbeid. KrF har berøringspunkter til begge sider og KrF kan samarbeide med begge sider, selv etter veivalget. Valg av samarbeidspartnere er viktig, men valg av politikk er viktigst. Da jeg meldte meg inn i KrF i høst, var det fordi jeg så et bredt parti, jeg så mennesker fra høyre til venstre, men som tross ulike meninger om regjeringssamarbeid sto sammen om å kjempe for den kristne sosialetikken, det kristne menneskesynet, nestekjærlighet, solidaritet, forvalteransvar, menneskeverd, likeverd og flere andre verdier som har holdt det norske samfunnet sammen. Verdier som holder på å forsvinne med presset fra ytre venstre og ytre høyre. Verdier som norge ikke har råd til å miste.


Norge trenger KrF - KrF trenger deg!
2 liker  

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Berit Aalborg, politisk redaktør Vårt Land

Skriv innlegg

Mest leste siste måned

Tåkelagt
av
Liv Osnes Dalbakken
rundt 2 måneder siden / 3778 visninger
Sover heile regjeringa?
av
Lisbeth Marie Austnes
16 dager siden / 1242 visninger
Når fest blir dom
av
Kristine Sandmæl
22 dager siden / 897 visninger
Er jeg rett kalt prest?
av
Julie Schjøth-Jovik
14 dager siden / 846 visninger
Takk og farvel, KrF
av
Kristofer Olai Ravn Stavseng
14 dager siden / 642 visninger
Nei, Lægdene, vi er ikke i mot kvinner
av
Mikael Bruun
rundt 1 måned siden / 579 visninger
Det viktigste er et godt arbeidsmiljø
av
Martin Enstad
26 dager siden / 571 visninger

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere