Verdidebatt

En modig, ærlig mann, - ny klimarealist

Svein Ausland har nettopp bestemt seg for å komme ut av Klimaskapet og vil stå fram som Klimarealist. Dette er meget modig gjort, da du nå kommer til å bli uglesett i ulike sammenhenger. Vi må huske at det er folk som har mistet jobben sin på grunn av engasjement i klimadebatten. Ett eksempel er Hans Borge, ved Universitetet i Stavanger, for noen år siden.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Som du selv sier, Svein, så er lufta inne i skapet uggen og innestengt. Ute i det fri er himmelen blå og CO2-innholdet behagelig høyt for plantene på jorda. De trives mye bedre nå, etter at deres hovednæring har gradvis økt i takt med den globale oppvarmingen, som har pågått mer eller mindre kontinuerlig siden den lille istiden, som sluttet rundt 1910. Den økte CO2-mengden i den globale lufta har ført til en forbausende grønnere planet. I løpet av de siste 30 årene er jorden blitt ca 15% grønnere, viser satelitt-målinger. Dette er en betydelig økning, som har gjort at Sahel og andre  områder i Afrika nå har fått plantedekke i stedet for sand.

Stadig mistro.

Selv har jeg vært klimarealist siden 2003 og har aldri sagt noe annet. Jeg møter stadig mistro, og får kommentarer, men, som fagmann (meteorolog og marin geolog) vet jeg at IPCC tar grundig feil og at de er styrt av penger og politikk. Hvis du leser mandatet til FN sitt klimapanel, så er det (kun) å finne ut hvordan mennesket påvirker klimaet. De er slett ikke interessert (og har heller ikke formelt mandat) til å studere de naturlige klimavariasjonene (disse blir støy, i deres verden av data). Deres fremtidsprognoser har gjentatte ganger beviselig slått grundig feil. Hvorfor vi skal fortsette å støtte dette organet, er derfor et voksende mysterium, men har selvsagt noe å gjøre med de fattigste landene, som er i flertall.

Til slutt. 

Til slutt sier du, Svein, at vi har en levende kunnskapsbank i Klimarealistenes Vitenskapelige Råd, på 21 forskere. Jeg kan nå opplyse om at siden januar, 2019, har vi øket denne staben med to skarpskodde forskere til: det er Bjørn Geirr Harsson, fra Kartverket, som er spesialist på isostasi og vannstandsmåling. Dessuten har vi nettopp fått inn Henrik Svensmark fra Danmark, som er ekspert på sammenhengen mellom solens magnetiske aktivitet og skydannelse. Begge disse forskerne er sentrale nå når vi går mot en periode med forventet meget lav solflekk-aktivitet og en periode der IPCC har varslet akselererende havnivå-økning.

Velkommen som Klimarealist !

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt